0
K pokladně

Postní kyselica

Postní kyselica

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule
0.666 g Slanina
15 g Sádlo
0 g Hladká mouka
5 g Kmín
1 ks Bobkový list
0 g Sůl
0.46 g Kysané zelí
100 ml Smetana 33%
0.5 ks Klobása

Postup přípravy

1. Připravíme ingredience

Nejprve si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na proužky. Slaninu rozkrájíme na kostičky a klobásu na kolečka. Pak v hrnci rozpustíme sádlo a vše na něm orestujeme.

2. Polévku povaříme

Poprášíme moukou a ze směsi připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme 1 litrem vody a rozšleháme metličkou. Do polévky přidáme kmín, bobkový list a sůl. Vše necháme vařit zhruba 10 minut. Pak přidáme zelí a pokračujeme ve vaření dalších 30 minut.

3. Už jen smetanu

Na závěr stačí jen přidat smetanu a vše prohřát. Pokud chceme, můžeme polévku trochu přichutit solí. Přejeme dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (1 ks)

Slanina (0.666 g)

Sádlo (15 g)

Hladká mouka (0 g)

Kmín (5 g)

Bobkový list (1 ks)

Sůl (0 g)

Kysané zelí (0.46 g)

Smetana 33% (100 ml)

Klobása (0.5 ks)