Polentové noky se špenátem

Polentové noky se špenátem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule
2 lžíce Olivový olej
500 g Instantní polenta
1 lžíce Bylinky
250 ml Smetana
200 g Špenát
200 g Uzené tofu
2 g Sůl
2 g Pepř

Postup přípravy

1. Připravíme noky

Polentu připravte podle návodu na obalu. Hotovou polentu nechte půl hodiny chladnout v nižším pekáčku. Pak z ní pomocí lžíce vytvarujte noky.

2. Restujeme cibuli a tofu

Cibuli nakrájete nadrobno a opečte ji do zlatova na oleji. Přidejte na kousky nakrájené tofu.

3. Umícháme omáčku

Přidejte špenát, osolte, opepřete a vařte asi 5 minut. Nakonec vlijte smetanu.

4. Tip k nokům

Polentové noky můžete před servírováním krátce opéct na trošce oleje.

5. Podáváme

Noky servírujte s omáčkou. Přejeme dobrou chuť.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (1 ks)

Olivový olej (2 lžíce)

Instantní polenta (500 g)

Bylinky (1 lžíce)

Smetana (250 ml)

Špenát (200 g)

Uzené tofu (200 g)

Sůl (2 g)

Pepř (2 g)