Do půl hodinky
1 porce
Rýži důkladně několikrát propláchněte, dokud nepoteče čistá voda. Rýži vložte do hrnce a vařte podle návodu na obale. Obvykle to trvá 15-20 minut. Jakmile je rýže měkká, tak ji osolte a přidejte rýžový ocet, důkladně promíchejte. Rýži nechte vychladnout.
Tofu nakrájejte na kostičky. Nechte rozpálit pánev, přidejte 1 lžíci sezamového oleje a tofu orestujte na mírném plameni ze všech stran.
Zelí nakrájejte na drobné nudličky. Ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, medem a solí. Důkladně promíchejte, aby se ochutil každý kousek.
Avokádo, ředkvičky a okurku nakrájejte na plátky. Mango nakrájejte na malé kostičky a koriandr nasekejte nahrubo.
Druhé mango nakrájejte na menší kousky a vložte do stolního mixéru. Přidejte olivový olej, šťávu z limety, med, chilli a sůl. Rozmixujte dohladka.
Rýži rozdělte do misek, přidejte orestované tofu, nakrájenou zeleninu, mango a koriandr. Na závěr zasypte sezamovými semínky. Podávejte s omáčkou z manga.