Poke bowl s restovaným tofu a omáčkou z manga (vegan)

Poke bowl s restovaným tofu a omáčkou z manga (vegan)

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Sushi rýže
2 lžíce Rýžový ocet
1 lžíce Sezamový olej
200 g Uzené tofu
0.25 ks Červené zelí
1 ks Avokádo
1 svazek Ředkvičky
0.5 ks Salátová okurka
1 hrst Koriandr
1 lžíce Sezamová semínka
2 lžíce Citronová šťáva
1 špetka Sůl
2 ks Mango (1ks na poké, 1ks na omáčku)
6 lžic Olivový olej (3 lžíce na ochucení zelí, 3 lžíce na omáčku)
0.5 ks Šťáva z limety (na omáčku)
3 lžičky Med (2 lžičky na ochucení zelí, 1 lžička na omáčku)
1 špetka Chilli podle chuti (na omáčku)

Postup přípravy

1. Krok

Rýži důkladně několikrát propláchněte, dokud nepoteče čistá voda. Rýži vložte do hrnce a vařte podle návodu na obale. Obvykle to trvá 15-20 minut. Jakmile je rýže měkká, tak ji osolte a přidejte rýžový ocet, důkladně promíchejte. Rýži nechte vychladnout.

2. Krok

Tofu nakrájejte na kostičky. Nechte rozpálit pánev, přidejte 1 lžíci sezamového oleje a tofu orestujte na mírném plameni ze všech stran.

3. Krok

Zelí nakrájejte na drobné nudličky. Ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, medem a solí. Důkladně promíchejte, aby se ochutil každý kousek.

4. Krok

Avokádo, ředkvičky a okurku nakrájejte na plátky. Mango nakrájejte na malé kostičky a koriandr nasekejte nahrubo.

5. Krok

Druhé mango nakrájejte na menší kousky a vložte do stolního mixéru. Přidejte olivový olej, šťávu z limety, med, chilli a sůl. Rozmixujte dohladka.

6. Krok

Rýži rozdělte do misek, přidejte orestované tofu, nakrájenou zeleninu, mango a koriandr. Na závěr zasypte sezamovými semínky. Podávejte s omáčkou z manga.

Nakupte potřebné ingredience

Sushi rýže (250 g)

Rýžový ocet (2 lžíce)

Sezamový olej (1 lžíce)

Uzené tofu (200 g)

Červené zelí (0.25 ks)

Avokádo (1 ks)

Ředkvičky (1svazek)

Salátová okurka (0.5 ks)

Koriandr (1hrst)

Sezamová semínka (1 lžíce)

Citronová šťáva (2 lžíce)

Sůl (1špetka)

Mango (1ks na poké, 1ks na omáčku) (2 ks)

Olivový olej (3 lžíce na ochucení zelí, 3 lžíce na omáčku) (6lžic)

Šťáva z limety (na omáčku) (0.5 ks)

Med (2 lžičky na ochucení zelí, 1 lžička na omáčku) (3lžičky)

Chilli podle chuti (na omáčku) (1špetka)