Do dvou hodin
1 porce
V hluboké pánvi na oleji orestujte nasekanou malou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Asi po dvou minutách přidejte osolené mleté hovězí maso. Zprudka vše společně orestujte, aby se maso zatáhlo.
Přidejte rajský protlak, cukr a pepř, vše podlijte asi 70 ml vody. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, poté teplotu snižte, aby se směs vařila mírně. Vařte cca 30 minut pod pokličkou, občas zamíchejte. Hotovou omáčku sundejte ze sporáku a nechte mírně zchladnout.
Quinou připravte podle návodu na obalu a pak ji zamíchejte do masové směsi společně se zeleninovou směsí z konzervy.
Omyté velké papriky rozkrojte napůl a zbavte je semínek. Každou polovinu naplňte masovou směsí s quinoou a dejte je do zapékací mísy lehce vymazané olejem.
Papriky olejem ještě pokapejte, zakryjte alobalem a dejte je péct asi na 30–40 minut.
Podávejte s čerstvým avokádem, lístky koriandru a lehce osolenou a opepřenou zakysanou smetanou.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.