Plněné papriky s mletým masem a quinoou po mexicku

Plněné papriky s mletým masem a quinoou po mexicku

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Olej
1 stroužek Česnek
1 ks Malá cibule
300 g Mleté hovězí maso
2 lžíce Rajčatový protlak
1 lžička Cukr
0.5 lžičky Sůl
1 lžička Mletý černý pepř
100 g Světlá quinoa
3 lžíce Zeleninová směs Mexico
3 ks Velké papriky
3 lžíce Olivový olej
1 balení Zakysaná smetana (k podávání)
1 ks Avokádo (k podávání)
1 svazek Čerstvý koriandr (k podávání)

Postup přípravy

1. Restujeme základ

V hluboké pánvi na oleji orestujte nasekanou malou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Asi po dvou minutách přidejte osolené mleté hovězí maso. Zprudka vše společně orestujte, aby se maso zatáhlo.

2. Připravíme omáčku

Přidejte rajský protlak, cukr a pepř, vše podlijte asi 70 ml vody. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, poté teplotu snižte, aby se směs vařila mírně. Vařte cca 30 minut pod pokličkou, občas zamíchejte. Hotovou omáčku sundejte ze sporáku a nechte mírně zchladnout.

3. Přidáme quinou

Quinou připravte podle návodu na obalu a pak ji zamíchejte do masové směsi společně se zeleninovou směsí z konzervy.

4. Plníme papriky

Omyté velké papriky rozkrojte napůl a zbavte je semínek. Každou polovinu naplňte masovou směsí s quinoou a dejte je do zapékací mísy lehce vymazané olejem.

5. Zapečeme

Papriky olejem ještě pokapejte, zakryjte alobalem a dejte je péct asi na 30–40 minut.

6. Podáváme

Podávejte s čerstvým avokádem, lístky koriandru a lehce osolenou a opepřenou zakysanou smetanou.

7. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Olej (2 lžíce)

Česnek (1 stroužek)

Malá cibule (1 ks)

Mleté hovězí maso (300 g)

Rajčatový protlak (2 lžíce)

Cukr (1lžička)

Sůl (0.5lžičky)

Mletý černý pepř (1lžička)

Světlá quinoa (100 g)

Zeleninová směs Mexico (3 lžíce)

Velké papriky (3 ks)

Olivový olej (3 lžíce)

Zakysaná smetana (k podávání) (1balení)

Avokádo (k podávání) (1 ks)

Čerstvý koriandr (k podávání) (1svazek)