Pětiminutová rajčatová omáčka

Pětiminutová rajčatová omáčka

Délka přípravy

Superrychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Ricotta
800 g Krájená rajčata
1 ks Červená cibule
3 stroužek Česnek
5 g Třtinový cukr
0.01 lžíce Olivový olej
1 ks Bazalka
60 g Parmazán
30 g Špenát čerstvý

Postup přípravy

1.

Do pánve nalijeme olivový olej, nejdříve opečeme cibuli, a poté přihodíme dva na plátky nakrájené stroužky česneku. Zalijeme nasekanými rajčaty a necháme provařit, aby nebyla omáčka příliš vodová. Dobře osolíme, opepříme, přidáme 1 utřený stroužek česneku a lžičku třtinového cukru.

2.

Omáčku odstavíme z tepla, necháme trochu vychladnout, přimícháme ricottu a štědrou dávku parmazánu, přihodíme těstoviny a já ještě ráda přidávám hrst baby špenátu, který teplem hezky zavadne.

3.

Na talíř můžeme ještě přidat pár kopečků ricotty, zakápnout olivovým olejem, zasypat bazalkou a parmazánem.

Nakupte potřebné ingredience

Ricotta (200 g)

Krájená rajčata (800 g)

Červená cibule (1 ks)

Česnek (3 stroužek)

Třtinový cukr (5 g)

Olivový olej (0.01 lžíce)

Bazalka (1 ks)

Parmazán (60 g)

Špenát čerstvý (30 g)