Pečené kuře s rozmarýnovou omáčkou a pečenými brambory s hlívou ústřičnou

Pečené kuře s rozmarýnovou omáčkou a pečenými brambory s hlívou ústřičnou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Celé kuře
5 g Kmín celý
100 g Žlutá cibule
1 svazek Rozmarýn
1 kg Brambory
300 g Hlíva ústřičná
20 g Hladká mouka
0.1 litr Olej
100 g Máslo
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Ochutíme

Očištěné kuře osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli, máslo a kuře pečeme v troubě na 180 °C přibližně 80 minut. Plátky másla můžeme vsunout pod kůži kuřete. Maso bude po upečení mnohem šťavnatější.

2. Vytvoříme šťávu

Výpek z kuřete přendáme do rendlíku, přidáme rozmarýn a výpek restujeme do zlatova. Poté přidáme hladkou mouku, zalijeme vodou nebo vývarem a vše provaříme. Hotovou šťávu scedíme přes jemné sítko.

3. Nachystáme přílohu

Umyté brambory nakrájíme na kousky a vložíme na plech. Natrhanou hlívu bez košťálu přidáme na brambory, osolíme, opepříme, přidáme olej a promícháme. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 25 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Celé kuře (1 ks)

Kmín celý (5 g)

Žlutá cibule (100 g)

Rozmarýn (1svazek)

Brambory (1 kg)

Hlíva ústřičná (300 g)

Hladká mouka (20 g)

Olej (0.1litr)

Máslo (100 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)