Do dvou hodin
1 porce
Kachnu osolíme, lehce opepříme a posypeme kmínem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby, poté ji podlijeme vodou a necháme v troubě něco kolem 3 hodin. Čas od času ji zkontrolujeme a polijeme výpekem, kůrčička tak dokonale zezlátne.
Zelí nakrájíme na tenké, souměrné plátky. Díky tomu se nám bude dobře hlídat, aby se nerozvařilo. Cibuli si nakrájíme na kostičky, dáme do rozpáleného hrnce společně s trochou oleje a restujeme do měkka. Přidáme nakrouhané zelí, které se musí hned na začátku dobře ochutit. Pořádně osolíme, pocukrujeme, lehce opepříme, přidáme ocet a kmín. Zelí chvíli podusíme. V polovině, asi po 10-15 minutách, přidáme najemno nakrájenou bramboru, 3 lžíce hrubé mouky a trochu vody. Zamícháme, necháme povařit a průběžně ochutnáváme a případně dochucujeme.
Nakonec, aby mělo zelí vynikající chuť, orestujeme si druhou cibuli na oleji. Až cibulka krásně zhnědne nebo zezlátne, přidáme ji už k hotovému zelí.
Brambory si oloupeme a uvaříme v osolené vodě, nenecháme však úplně rozvařit. Jakmile jsou uvařené, necháme je vychladnout a pak je nastrouháme do mísy. Přidáme 120g polohrubé mouky a 100 g hrubé mouky, sůl a dvě vejce. Když bude potřeba, můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta uválíme válečky nebo koule. Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu, jakmile začne vařit, přidáme knedlíky. Vaříme cca 10 minut, poté zkusíme, zda jsou knedlíky hotové a vytáhneme.