Originální chlebíčky pro zahradní slavnost I.
Délka přípravy
Do dvou hodin
Ingredience
Nakoupit ingredience
200 g
Řepa
50 g
Vlašské ořechy
50 g
Máslo
100 g
Smetanový sýr
50 g
Cukr krystal
1 lžička
Olej
4 ks
Bageta
1 špetka
Pepř
1 špetka
Sůl
1 hrst
Rukola
1 lžička
Jablečný ocet
300 g
Květák
4 ks
Ředkvičky
1 ks
Okruka
1 stroužek
Česnek
1 hrst
Libeček
Postup přípravy
1. Chlebíček s marinovanou červenou řepou
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr, promícháme a necháme cukr zkaramelizovat.
- Poté přidáme nasekané ořechy, promícháme, přendáme ořechy z pánve a necháme vychladnout.
- Červenou řepu ochutíme solí, pepřem, vinným octem a nakrájíme na tenké plátky.
- Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C cca 8 min. dozlatova.
- Na vychladlé bagety poklademe nakrájenou marinovanou řepu, smetanový sýr, nasekané karamelizované ořechy a rukolu.
2. Chlebíček s pečeným květákem
- Omytý, očištěný květák rozebereme na růžičky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a upečeme v troubě na 200 °C na cca 15 min. dozlatova. Pomazánka z pečeného květáku 2
- Vychladlý květák rozmačkáme vidličkou, přidáme nasekaný libeček, utřený česnek, dochutíme solí a pepřem.
- Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C na cca 8 min. dozlatova.
- Bagetu potřeme pomazánkou a dáme na ni nakrájenou ředkvičku a okurku.
Zobrazit recept
Skrýt recept
Nakupte potřebné ingredience
Zpět na recept