Opečená pohanka s pestem z medvědího česneku

Opečená pohanka s pestem z medvědího česneku

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

Nakoupit ingredience
200 g Pohanka
50 g Medvědí česnek
0.5 lžička Sůl
1 špetka Pepř
1 hrst Slunečnicová semínka
8 lžic Olivový olej
1 ks Cibule
2 hrsti Špenát
200 g Uzený tempeh

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si dáme vařit pohanku. Dáme ji vařit spolu s 300 ml vody. Necháme na mírném plameni 10 minut vařit a poté vypneme sporák a necháme 10 minut dojít.

2. Krok

Oloupeme si 1 cibuli a nakrájíme ji na drobno. Tempeh nakrájíme na malé kostičky.

3. Krok

Mezitím co se nám uvaří pohanka si vyrobíme pesto z medvědího česneku.

4. Krok

V sekáčku nebo v mixéru zpracujeme 6 lžic olivového oleje, 50 g medvědího česneku, sůl, pepř a hrst slunečnicových semínek. Mixujeme asi 2 minuty do hladka.

5. Krok

V hlubší pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm cibulku. Přidejte tempeh a opečte jej o zlatova.

6. Krok

Poté přidejte dvě hrsti špenátu a nakonec zamíchejte uvařenou pohanku.

7. Krok

Směs dosolte a opepřete. Podávejte posypané slunečnicovými semínky.

Zobrazit recept Skrýt recept

Nakupte potřebné ingredience

Zpět na recept