0
K pokladně

Opečená pohanka s pestem z medvědího česneku

Opečená pohanka s pestem z medvědího česneku

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Pohanka
50 g Medvědí česnek
0.5 lžička Sůl
1 špetka Pepř
1 hrst Slunečnicová semínka
8 lžic Olivový olej
1 ks Cibule
2 hrsti Špenát
200 g Uzený tempeh

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si dáme vařit pohanku. Dáme ji vařit spolu s 300 ml vody. Necháme na mírném plameni 10 minut vařit a poté vypneme sporák a necháme 10 minut dojít.

2. Krok

Oloupeme si 1 cibuli a nakrájíme ji na drobno. Tempeh nakrájíme na malé kostičky.

3. Krok

Mezitím co se nám uvaří pohanka si vyrobíme pesto z medvědího česneku.

4. Krok

V sekáčku nebo v mixéru zpracujeme 6 lžic olivového oleje, 50 g medvědího česneku, sůl, pepř a hrst slunečnicových semínek. Mixujeme asi 2 minuty do hladka.

5. Krok

V hlubší pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm cibulku. Přidejte tempeh a opečte jej o zlatova.

6. Krok

Poté přidejte dvě hrsti špenátu a nakonec zamíchejte uvařenou pohanku.

7. Krok

Směs dosolte a opepřete. Podávejte posypané slunečnicovými semínky.

Nakupte potřebné ingredience

Pohanka (200 g)

Medvědí česnek (50 g)

Sůl (0.5lžička)

Pepř (1špetka)

Slunečnicová semínka (1hrst)

Olivový olej (8lžic)

Cibule (1 ks)

Špenát (2hrsti)

Uzený tempeh (200 g)