Do půl hodinky
1 porce
Nejprve si dáme vařit pohanku. Dáme ji vařit spolu s 300 ml vody. Necháme na mírném plameni 10 minut vařit a poté vypneme sporák a necháme 10 minut dojít.
Oloupeme si 1 cibuli a nakrájíme ji na drobno. Tempeh nakrájíme na malé kostičky.
Mezitím co se nám uvaří pohanka si vyrobíme pesto z medvědího česneku.
V sekáčku nebo v mixéru zpracujeme 6 lžic olivového oleje, 50 g medvědího česneku, sůl, pepř a hrst slunečnicových semínek. Mixujeme asi 2 minuty do hladka.
V hlubší pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm cibulku. Přidejte tempeh a opečte jej o zlatova.
Poté přidejte dvě hrsti špenátu a nakonec zamíchejte uvařenou pohanku.
Směs dosolte a opepřete. Podávejte posypané slunečnicovými semínky.