0
K pokladně

Omeleta s bazalkou a parmezánem

Omeleta s bazalkou a parmezánem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Vejce
1 lžíce Máslo
2 lžíce Strouhaný parmazán
2 ks Snítky bazalky
5 g Sůl
5 g Pepř
1 ks Avokádo
250 g Cherry rajčata

Postup přípravy

1. Šleháme vejce

Vejce rozklepněte do misky a šlehejte dokud se bílek a žloutek nespojí.

2. Ochutíme

Vyšlehaná vejce osolte a opepřete.

3. Připravíme pánev

Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Pak na pánev vlijte vyšlehaná vejce tak, aby se rozlila po celé pánvi.

4. Přidáme bazalku a parmazán

Na vejce rovnoměrně vyskládejte lístky bazalky a zasypte nastrouhaným parmezánem.

5. Smažíme

Omeletu takto nechte smažit zhruba 1 až 2 minuty, aby byl spodek tuhý, ale vršek ještě trochu tekutý.

6. Servírujeme

Servírujte s na plátky nakrájeným avokádem, cherry rajčaty a lístky bazalky.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (3 ks)

Máslo (1 lžíce)

Strouhaný parmazán (2 lžíce)

Snítky bazalky (2 ks)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Avokádo (1 ks)

Cherry rajčata (250 g)