0
K pokladně

Omeleta s bazalkou a parmezánem

Omeleta s bazalkou a parmezánem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Vejce
1 lžíce Máslo
2 lžíce Strouhaný parmezán
2 snítky Bazalka
1 ks Avokádo
1 balení Cherry rajčata
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Vejce rozklepněte do misky a šlehejte, dokud se bílek a žloutek nespojí. Vyšlehaná vejce osolte a opepřete.

2. Krok

Panev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Pak na pánev vlijte vyšlehaná vejce tak, aby se rozlila po celé pánvi.

3. Krok

Na vejce rovnoměrně vyskládejte lístky bazalky a zasypte nastrouhaným parmezánem. Omeletu takto nechte smažit zhruba 1 až 2 minuty, aby byl spodek tuhý, ale vršek ještě trochu tekutý.

4. Krok

Servírujte s na plátky nakrájeným avokádem, cherry rajčaty a lístky bazalky.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (3 ks)

Máslo (1 lžíce)

Strouhaný parmezán (2 lžíce)

Bazalka (2snítky)

Avokádo (1 ks)

Cherry rajčata (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)