Naše rychlé bolognese

Naše rychlé bolognese

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks 1 cibule
0.01 g 5g cukru krupice
1 g 500 g mletého masa
1 lžíce 1/2 lžíce octu
0.008 lžíce 1/2 lžíce oleje
0.5 g 4 g oregána
3 g 3 g černého mletý pepře
70 g 70 g rajčatového protlaku
300 g 300 g loupaných rajčat
3 g 3 g soli
3 stroužky 3 stroužky česneku
0.8 g 400 g špaget
1 ks bazalka na ozdobu
50 g cherry rajčata na ozdobu

Postup přípravy

1. Orestujte mleté maso

Cibuli omyjte, oloupejte a nakrájejte najemno. Připravte si pánvičku a rozpalte na ní olej. Nejprve zpěňte cibuli, pak na ni přidejte mleté maso a chvíli restujte. Osolte, opepřete a okořeňte oreganem.

2. Přidejte rajčata

Do masa vmíchejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a zvolna vařte asi 15 minut. Nakonec směs podle chuti oslaďte, okyselte a ochuťte rozlisovaným česnekem.

3. Uvařte špagety

Špagety uvařte v dostatečném množství osolené vroucí vody (zhruba 3 litry). Špagety vařte podle uvedených instrukcí na obalu na způsob al dente. Nakonec je slijte a přeceďte přes síto.

4. Servírujte

Špagety servírujte na talíř společně s masitou směsí na vrchu. Talíř ozdobte bazalkou a cherry rajčaty.

Nakupte potřebné ingredience

1 cibule (1 ks)

5g cukru krupice (0.01 g)

500 g mletého masa (1 g)

1/2 lžíce octu (1 lžíce)

1/2 lžíce oleje (0.008 lžíce)

4 g oregána (0.5 g)

3 g černého mletý pepře (3 g)

70 g rajčatového protlaku (70 g)

300 g loupaných rajčat (300 g)

3 g soli (3 g)

3 stroužky česneku (3 stroužky)

400 g špaget (0.8 g)

bazalka na ozdobu (1 ks)

cherry rajčata na ozdobu (50 g)