Mladá kachna s velikonoční nádivkou

Mladá kachna s velikonoční nádivkou

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Sváteční kachna
1 špetka Sůl
1 balení Celý kmín
6 ks Bílé rohlíky, Housky nebo 2/3 bílé veky (na nádivku)
6 ks Vejce (na nádivku)
50 balení Smetana (na nádivku)
50 g Rozpuštěné máslo (na nádivku)
300 g Uzená krkovice (na nádivku)
2 ks Jarní cibulka (na nádivku)
2 lžíce Nasekaná pažitka (na nádivku)
2 lžíce Nasekaná plocholistá petrželka (na nádivku)
2 hrsti Mandlové plátky (na nádivku)
1 ks Muškátový oříšek (nemusí být)
1 špetka Sůl (na nádivku)
1 špetka Pepř (na nádivku)

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Kachnu omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Ze všech stran ji osolte a okmínujte. Vložte ji do pekáče, ten zaklopte poklicí nebo alobalem a pečte pozvolna asi 3 hodiny.

2. Krok

Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty přesypte do větší mísy. Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso spolu s nasekanou jarní cibulkou. K pečivu přidejte 6 žloutků, rozpuštěné zchladlé máslo a 50 ml smetany. Pak přidejte orestované uzené, sekané mandle, pažitku, petrželku, dvakrát strouhněte muškátový oříšek a nakonec přidejte špetku soli a čerstvě namletý pepř.

3. Krok

V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně (na třikrát) jemně vmíchejte do těsta na nádivku. Hotovou směsí dejte kolem téměř upečené kachny a pečte společně už odkryté při 180 stupních cca 20 - 30 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Sváteční kachna (1 ks)

Sůl (1špetka)

Celý kmín (1balení)

Bílé rohlíky, Housky nebo 2/3 bílé veky (na nádivku) (6 ks)

Vejce (na nádivku) (6 ks)

Smetana (na nádivku) (50balení)

Rozpuštěné máslo (na nádivku) (50 g)

Uzená krkovice (na nádivku) (300 g)

Jarní cibulka (na nádivku) (2 ks)

Nasekaná pažitka (na nádivku) (2 lžíce)

Nasekaná plocholistá petrželka (na nádivku) (2 lžíce)

Mandlové plátky (na nádivku) (2hrsti)

Muškátový oříšek (nemusí být) (1 ks)

Sůl (na nádivku) (1špetka)

Pepř (na nádivku) (1špetka)