Časově náročný
1 porce
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Kachnu omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Ze všech stran ji osolte a okmínujte. Vložte ji do pekáče, ten zaklopte poklicí nebo alobalem a pečte pozvolna asi 3 hodiny.
Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty přesypte do větší mísy. Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso spolu s nasekanou jarní cibulkou. K pečivu přidejte 6 žloutků, rozpuštěné zchladlé máslo a 50 ml smetany. Pak přidejte orestované uzené, sekané mandle, pažitku, petrželku, dvakrát strouhněte muškátový oříšek a nakonec přidejte špetku soli a čerstvě namletý pepř.
V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně (na třikrát) jemně vmíchejte do těsta na nádivku. Hotovou směsí dejte kolem téměř upečené kachny a pečte společně už odkryté při 180 stupních cca 20 - 30 minut.