0
K pokladně

Losos na pečené zelenině

Losos na pečené zelenině

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g losos
1 ks citron
5 g sůl
3 g pepř
100 g cuketa
100 g brokolice
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
100 g mrkev
150 g brambory grenaille

Postup přípravy

1. Příprava ryby

Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut.

2. Práce s párou

Do hrnce dáme bobkový list, sůl a zalijeme vodou. Na dno položíme pařák, popřípadě jiný doplněk určený na vaření k páře a přivedeme k varu. Filet z lososa položíme na pařák a přikryjeme pokličkou. Takto vaříme v páře cca 15 - 20 minut, nemusíme obracet.

3. Připravíme si zeleninu

Zeleninu očistíme a nakrájíme na rovnoměrné měsíčky a vložíme do velké mísy. Zakápneme olivovým olejem, přidáme snítky čerstvého rozmarýnu, okořeníme dle chuti a přikryjeme pokličkou. Následně důkladně protřepeme, aby se zelenina obalila v oleji a spojila s kořením

4. Pečeme

Zeleninu dáme na plech s pečicím papírem a následně pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 25 minut.

Nakupte potřebné ingredience

losos (200 g)

citron (1 ks)

sůl (5 g)

pepř (3 g)

cuketa (100 g)

brokolice (100 g)

červená paprika (1 ks)

žlutá paprika (1 ks)

mrkev (100 g)

brambory grenaille (150 g)