Kynuté lívance s domácí malinovou zmrzlinou

Kynuté lívance s domácí malinovou zmrzlinou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Mražené maliny (na zmrzlinu)
65 g Krupicový cukr (na zmrzlinu)
2 ks Žloutky (na zmrzlinu)
170 g Mléko (na zmrzlinu)
200 g Smetana ke šlehání (na zmrzlinu)
1 lžíce Vodka či rum (na zmrzlinu)
280 ml Mléko (na lívance)
1 balení Sušené droždí (na lívance)
150 g Hladká mouka (na lívance)
1 lžíce Cukr (na lívance)
1 špetka Sůl (na lívance)
1 lžíce Moučkový cukr (na náplň)
350 g Měkký tvaroh (na náplň)
1 lžíce Smetana ke šlehání (na náplň)
1 balení Vanilkový cukr (na náplň)
1 balení Olej na smažení
1 balení Javorový sirup

Postup přípravy

1. Krok

Začneme s přípravou zmrzliny, tu je potřeba připravovat o den dříve. Maliny lehce povaříme, aby pustily šťávu a rozvařily se. Mléko spolu se smetanou začneme pomalu ohřívat, mezi tím cukr v míse smícháme se žloutky. Když směs dosáhne varu, stáhneme z ohně a za stálého míchání žloutků k nim mléko Pomalu přilijeme. Směs raději přecedíme ještě přes sítko, abychom případně odstranili zbytky vajíček. Poté přidáme maliny, pokud nechceme ve zmrzlině zrníčka a kousky, přepasírujeme ji přes jemné sítko. Nyní bychom měli mít hladkou růžovou směs, nakonec přidáme lžíci vodky či rumu.

2. Krok

Směs přelijeme do vzduchotěsné misky a přesuneme do mrazáku. Nyní je potřeba každé tři hodinu zmrzlinu prošlehat, abychom rozbili ledové krystalky, za 9 hodin by měla být zmrzlina zcela ztuhlá.

3. Krok

Když je zmrzlina ztuhlá, můžeme se vrhnout na přípravu lívanců. Mléko lehce zahřejeme, vmícháme sušené droždí, lžíci cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut.

4. Krok

Poté vmícháme zbylou mouku, špetku soli a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Mezi tím si připravíme náplň, tvaroh smícháme s cukrem a smetanou. Když je těsto vykynuté, rozpálíme olej v pánvi či v či lívanečníku a smažíme jednotlivé lívanečky, poté je pomažeme tvarohem a podáváme se zmrzlinou a javorovým sirupem.

Nakupte potřebné ingredience

Mražené maliny (na zmrzlinu) (200 g)

Krupicový cukr (na zmrzlinu) (65 g)

Žloutky (na zmrzlinu) (2 ks)

Mléko (na zmrzlinu) (170 g)

Smetana ke šlehání (na zmrzlinu) (200 g)

Vodka či rum (na zmrzlinu) (1 lžíce)

Mléko (na lívance) (280 ml)

Sušené droždí (na lívance) (1balení)

Hladká mouka (na lívance) (150 g)

Cukr (na lívance) (1 lžíce)

Sůl (na lívance) (1špetka)

Moučkový cukr (na náplň) (1 lžíce)

Měkký tvaroh (na náplň) (350 g)

Smetana ke šlehání (na náplň) (1 lžíce)

Vanilkový cukr (na náplň) (1balení)

Olej na smažení (1balení)

Javorový sirup (1balení)