Krůtí sekaná se špenátem

Krůtí sekaná se špenátem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

700 g Krůtí mleté maso (cca 750g)
0 ks Penam Rohlík jemný 43g
250 ml Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l
100 g Špenát Baby 125g
1 stroužek Česnek (cca 50g)
2 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
2 lžíce Galbani Parmigiano reggiano sýr 60g
50 g Tatra Farmářské máslo 200g
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Rohlík namočíme

Nejprve si nakrájíme na kostičky rohlík nebo housku a namočíme je do mléka.

2. Špenát a česnek nesekáme

Špenát a na plátky nakrájený česnek v cedníku spaříme vroucí vodou. Spařený špenát a česnek nasekáme.

3. Sekanou přeléváme výpekem

K namočenému pečivu přidáme namleté krůtí maso, nasekaný listový špenát, 2 vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl a pepř. Z této směsi vytvoříme 2 válečky, dáme ho do pekáčku, na vrch poklademe pár plátky másla, lehce podlejeme vodou a pečeme při 180 stupních asi 30-40 minut. Během pečení sekanou přeléváme výpekem.

4. S čím ladí nejvíce?

Podáváme ideálně s bramborovou přílohou.

Nakupte potřebné ingredience

Krůtí mleté maso (cca 750g) (700 g)

Penam Rohlík jemný 43g (0 ks)

Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l (250 ml)

Špenát Baby 125g (100 g)

Česnek (cca 50g) (1 stroužek)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (2 ks)

Galbani Parmigiano reggiano sýr 60g (2 lžíce)

Tatra Farmářské máslo 200g (50 g)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)