Krupičkové noky s jahodovým rozvarem

Krupičkové noky s jahodovým rozvarem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Ricotta
140 g Dětská krupička
1 ks Vejce
1 špetka Sůl
300 g Jahody
2 lžíce Hnědý cukr
1 špetka Mletá skořice
0.5 lžičky Kukuřičný škrob
1 ks Meduňka

Postup přípravy

1. Připravíme těsto

Sýr ricotta dejte do mísy a zamíchejte do něho ruční metlou celé vejce a špetku soli. Postupně k této směsi přisypávejte dětskou krupičku, aby vzniklo lepkavé těsto.

2. Tvoříme noky

Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Noky tvořte pomocí dvou mokrých lžic. Vezměte vždy trošku těsta a ponořte ho přímo do vroucí vody. Pracujte rychle a ve dvou várkách nejprve z první, pak z druhé poloviny těsta. Jakmile noky vyplavou na hladinu, vylovte je cedníkem.

3. Vaříme jahody

Dejte do hrnce vodu, nakrájené jahody, cukr skořici a společně je přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut a pak zamíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný asi ve dvou lžících studené vody. Vařte, dokud rozvar není čirý.

4. Podáváme

Noky podávejte s jahodovým rozvarem a čerstvou meduňkou nebo mátou.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Ricotta (250 g)

Dětská krupička (140 g)

Vejce (1 ks)

Sůl (1špetka)

Jahody (300 g)

Hnědý cukr (2 lžíce)

Mletá skořice (1špetka)

Kukuřičný škrob (0.5lžičky)

Meduňka (1 ks)