Do hodinky
1 porce
Mražené jahody lehce povařte do změknutí, poté je rozmixujte na hladkou omáčku, nechte zcela vychladnout a přesuňte do lednice.
Nyní začněte s přípravou těsta. Z másla, mouky, cukru a špetky soli vytvořte v robotu či ručně drobenku. Poté přidejte 4 lžíce ledové vody, kůru a žloutek a vypracujte hladké a jen lehce lepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice na 30 minut.
Když je těsto odpočaté, tak ho na lehce pomoučněném povrchu rozválejte na asi 0,3 cm tenké kolo. Pomocí válečku těsto přeneste do připravené koláčové formy, uhlaďte a okraje navíc přehněte směrem dovnitř tak, abyste měli na stěnách formy dvojitou vrstvu těsta. Vše ohlaďte a dejte na dalších 30 minut odpočívat do lednice.
Nyní předehřejte troubu na 180 C a dno korpusu párkrát propíchněte vidličkou. Formu s těstem vystelte pečícím papírem či alobalem a nasypte pečící závaží, fazole nebo prostě cokoliv, co máte k dispozici. Kdybyste pekli samotný korpus bez vnitřního závaží, které má simulovat náplň, stěny koláče by sjely dolu a vám by vznikla pouze placka. Těsto vložte do rozpálené trouby a pečete 25 minut, poté koláč vyndejte z trouby, odstraňte pečící závaží a pečte dalších pět minut, posléze vyndejte a dejte prozatím stranou vychladnout.
Na náplň si lehce prošlehejte smetanový sýr s moučkovým cukrem, poté přidejte smetanu a vyšlehejte do tuhého krému. Nyní přidejte vychladlou jahodovou omáčku a opět zašlehejte. Želatinu připravte dle návodu na obalu, poté ji přidejte ke krému. Hotový krém přelijte do připraveného korpusu a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobte ovocem a podávejte se zmrzlinou.