Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 160 a menší plech vyložíme pečicím papírem. Začneme s přípravou těsta. Celá vejce společně s cukrem vyšleháme do světlé, nadýchané a husté pěny. Když jsou vajíčka vyšlehaná, přidáme olej. Nyní opatrně stěrkou do vyšlehaných vajec postupně po jedné́ lžicí zapracujeme mouku smíchanou s kakaem, solí a kypřícím práškem. S těstem pracujeme opatrně, abychom neporušili vzduchové bublinky, směs mouky zapracováváme jen pouhým podebíráním těsta. Hladké a našlehané těsto nalijeme na připravený plech, uhladíme, a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 15-20 minut.
Když je těsto již kompletně propečené, vyndáme ho z trouby a ihned překlopíme lícem – vrchem těsta – na čistou utěrku a opatrně odlepíme pečící papír, ten by měl by jít odlepit velice snadno. Horké těsto zarolujeme do rolády i s utěrkou kratší stranou tak, aby bylo těsto více zatočené́ a roláda tlustší́, a necháme zcela vychladnout. Když̌ je roláda již studená, vrhneme se na přípravu krému.
Šlehačku spolu s mascarpone vyšleháme do hladkého a hustého krému, poté přidáme moučkový cukr a vychladlé espresso a opět zašleháme. Studenou roládu rozvineme a kompletně promažeme krémem, nějaký krém si však necháme i na ozdobu. Promazaný korpus opět zatočíme stejným směrem, kterým byla roláda zatočena již předtím, ozdobíme krémem a můžeme podávat.