Kapr načerno

Kapr načerno

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Perníková omáčka

Nakrájíme cibuli, zpěníme jí na másle a přidáme nakrájenou zeleninu, koření, sůl, cukr, citronovou kůru, potom pivo, povidla a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme do omáčky nastrouhaný perník, citronovou šťávu a znovu vaříme asi 10 minut. Omáčku přes cedník propasírujeme. Na závěr přidáme sušené přepůlené vypeckované švestky, rozinky (brusinky), loupané mandle. Posypeme čerstvým tymiánem.

2. Kapra vaříme v páře

Porce kapra osolíme, lehce potřeme olivovým olejem, vaříme v páře pod pokličkou asi 7 minut. Filety pokládáme na pařák kůží nahoru.

3. Přidáme bramborové noky a je hotovo

Porce kapra servírujeme s omáčkou, jako přílohu můžeme podávat bramborové noky.

Ingredience

1 kg Kapr porce (cca 250g)
2 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g
200 ks Celer (cca 750g)
2 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
1 ks Citrón (cca 140g)
1 ks TTD Krupice cukr bílý 1kg
4 lžíce Penam Perník na strouhání 50g
0 g Sušené švestky vypeckované BIO 150g
10 g Rozinky Sultánky
30 g Diana Mandle loupané 100 g

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo