Kančí na víně

Kančí na víně

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Kančí kostky na guláš (cca 500g)
1 ks Česká produkce - Mrkev volná (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
100 g Le & Co Shaved Anglická slanina 200g
1 ks Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g)
3 stroužky Česnek (cca 60g)
2 ks J.C. Horn Bobkový list 4g
7 ks Kotányi Nové koření celé 15g
3 g Drana Jalovec celý 20g
250 ml Habánské Sklepy Frankovka víno suché červené 0,75l
4 g Vitana Rozmarýn sušený drcený 20g
2 lžíce Kand Brusinky 190g
4 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
4 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Začneme s restováním slaniny

Do litinového hrnce, ve kterém budeme pokrm později péct, dáme restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidáme kostky osoleného masa a to restujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak slaninu i maso z hrnce vyndáme a na vypečeném tuku orestujeme cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažíme dozlatova.

2. Dokořeníme

Nyní do hrnce k zelenině vrátíme maso a slaninu, přidáme všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijeme červeným vínem. Dále do hrnce přilijeme trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provaříme asi 5 minut.

3. Dostatečně dlouho pečeme

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Hrnec přiklopíme poklicí a dáme ho do trouby asi na hodinu péct. Asi po 45 minutách do hrnce přidáme nakrájené švestky a dopékáme už odkyté.

4. S čím chutná nejlépe?

Kančí na víně servírujeme s bramborovým pyré.

Nakupte potřebné ingredience

Kančí kostky na guláš (cca 500g) (300 g)

Česká produkce - Mrkev volná (cca 200g) (1 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Le & Co Shaved Anglická slanina 200g (100 g)

Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 60g) (3 stroužky)

J.C. Horn Bobkový list 4g (2 ks)

Kotányi Nové koření celé 15g (7 ks)

Drana Jalovec celý 20g (3 g)

Habánské Sklepy Frankovka víno suché červené 0,75l (250 ml)

Vitana Rozmarýn sušený drcený 20g (4 g)

Kand Brusinky 190g (2 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (4 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (4 g)