Časově náročný
1 porce
Do litinového hrnce, ve kterém budeme pokrm později péct, dáme restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidáme kostky osoleného masa a to restujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak slaninu i maso z hrnce vyndáme a na vypečeném tuku orestujeme cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažíme dozlatova.
Nyní do hrnce k zelenině vrátíme maso a slaninu, přidáme všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijeme červeným vínem. Dále do hrnce přilijeme trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provaříme asi 5 minut.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Hrnec přiklopíme poklicí a dáme ho do trouby asi na hodinu péct. Asi po 45 minutách do hrnce přidáme nakrájené švestky a dopékáme už odkyté.
Kančí na víně servírujeme s bramborovým pyré.