Kachní kaldoun s nudlemi

Kachní kaldoun s nudlemi

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

800 ml Kachní vývar
200 ml Smetana 33 %
1 ks Cibule
150 g Kořenová zelenina nakrájené na kostičky (mrkev, celer, petržel)
50 g Květák
1 ks Stonek řapíkatého celeru
150 g Široké nudle
3 lžíce Máslo
40 g Hladká mouka
1 hrst Hladkolistá petržel
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 špetka Muškátový oříšek

Postup přípravy

1. Krok

Na lžíci másla orestujeme kořenovou zeleninu, květák i řapíkatý celer, vše nakrájené na kostičky. Až zelenina začne zlátnout, přidáme cibuli a ještě 10 minut restujeme a zalijeme vývarem. Jakmile vývar začne vřít, nalijeme smetanu a vaříme dalších 20 minut.

2. Krok

Rozpustíme máslo v jiném rendlíku a nasypeme mouku a špetku muškátového oříšku. Na mírném ohni opékáme 5 minut. Hotovou jíšku necháme vychladnout a přes síto ji propasírujeme do vroucí polévky. Jíškse musí 5 minut provařit.

3. Krok

Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme vařené nudle.

4. TIP!

Na kachní vývar můžeme použít kachní krky a žaludky, které po uvaření obereme a použijeme jako vložku do polévky.

Nakupte potřebné ingredience

Kachní vývar (800 ml)

Smetana 33 % (200 ml)

Cibule (1 ks)

Kořenová zelenina nakrájené na kostičky (mrkev, celer, petržel) (150 g)

Květák (50 g)

Stonek řapíkatého celeru (1 ks)

Široké nudle (150 g)

Máslo (3 lžíce)

Hladká mouka (40 g)

Hladkolistá petržel (1hrst)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Muškátový oříšek (1špetka)