Jehněčí kotlety s bylinkovou krustou

Jehněčí kotlety s bylinkovou krustou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Biopark Bio jehněčí kotlety balení (cca 500g)
4 větvičky Rozmarýn čerstvý řezaný vanička 100g
5 větviček Tymián květináč "13 cm”
80 g Citrón (cca 160g)
4 stroužky Česnek (cca 100g)
4 stroužky Česnek (cca 100g)
4 plátky Penam Chléb toustový světlý 500g
80 g Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
3 lžíce Zanetti Parmigiano Reggiano strouhaný sýr 40g
2 lžíce Lukana Řepkový olej 1l
3 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Začneme marinádou

Připravíme marinádu na maso z olivového oleje, prolisovaného česneku a nakrájeného rozmarýnu. Maso očistíme od blan a potřeme marinádou, necháme aspoň 30 minut v chladu proležet. Střídku toastového chleba rozmixujeme v mixéru, přidáme tymián a strouhaný parmazán.

2. Pomalu pečeme

Maso osolíme, opepříme, pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 15 minut, potom maso pokryjeme bylinkovou strouhankou, snížíme stupeň ohřevu na 160 °C, pokračujeme v pečení dalších 45 minut.

3. Dobrou chuť!

Upečené maso u kosti rozkrojíme na jednotlivé porce.

Nakupte potřebné ingredience

Biopark Bio jehněčí kotlety balení (cca 500g) (1 kg)

Rozmarýn čerstvý řezaný vanička 100g (4větvičky)

Tymián květináč "13 cm” (5větviček)

Citrón (cca 160g) (80 g)

Česnek (cca 100g) (4 stroužky)

Česnek (cca 100g) (4 stroužky)

Penam Chléb toustový světlý 500g (4plátky)

Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g (80 g)

Zanetti Parmigiano Reggiano strouhaný sýr 40g (3 lžíce)

Lukana Řepkový olej 1l (2 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (3 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (3 g)