Játrová paštika

Játrová paštika

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Šalotka
440 g Kuřecí játra
70 ml Smetana ke šlehání
120 balení Máslo
1 balení Snítka tymiánu
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
120 ml Voda
1 ks Chléb k podávání
1 balení Brusinky k podávání

Postup přípravy

1. Krok

Játra si očistíme, poté pokrájíme na větší kousky a šalotky nakrájíme nadrobno. Na kousku másla šalotky osmažíme, poté přidáme játra a zprudka smažíme.

2. Krok

Nyní přidáme asi 120 ml vody, játra by měla být tak do poloviny ponořená, a vaříme, dokud se játra zcela neuvaří a nezměknou. Veškerý obsah pánve poté přelijeme do mísy, přidáme smetanu ke šlehání, máslo, sůl, tymián a pepř a rozmixujeme dohladka.

3. Krok

Paštiku nalijeme do mističek a necháme v lednici ztuhnout.

Nakupte potřebné ingredience

Šalotka (2 ks)

Kuřecí játra (440 g)

Smetana ke šlehání (70 ml)

Máslo (120balení)

Snítka tymiánu (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Voda (120 ml)

Chléb k podávání (1 ks)

Brusinky k podávání (1balení)