Hot dog třikrát jinak

Hot dog třikrát jinak

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.25 g Polohrubá mouka
0.25 g Hladká mouka
2 ks Vejce
100 g Máslo
1 lžíce Cukr krupice
0.75 g Droždí
0.003 g Sůl
30 g Slanina
30 g Sýr čedar
30 g Rajčata
0.05 lžíce Kečup
0.16 g Sýr feta
30 g Černé olivy
30 g Cherry rajčata
30 g Rukola
1 lžíce Olivový olej
1 ks Zralé avokádo
0.05 lžíce Olivový olej
1 ks Limetka
6 ks Cherry rajčata
1 ks Stroužek česneku
0.2 ks Pepř
6 lžíce Koriandr
1 lžíce Zakysaná smetana
12 ks Farmářské párky

Postup přípravy

1. Domácí rohlíky - začínáme

V malé misce míchejte rozdrobené droždí s trochou cukru, dokud se nevytvoří řídká kašička. Do zadělávací mísy robotu prosejte hladkou a polohrubou mouku, do ní přidejte vlažné mléko, 2 vejce, kašičku z droždí, nakrájené povolené máslo, zbytek cukru a lžičku soli.

2. Šup na těsto

Hnětacím hákem nechte těsto zpracovávat cca 15 minut, aby se máslo zcela zapracovalo do těsta. Mísu s uhněteným těstem zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 60 minut kynout. Asi po půl hodině těsto vařečkou znovu krátce zpracujte. (Stejně pohodlně můžete těsto zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.)

3. Tvarujeme rohlíky

Po vykynutí vyndejte opatrně těsto na vál či silikonovou podložku. S těstem se krásně pracuje a nelepí, takže nemusíte vál pomoučit. Vytvarujte 10 – 12 rohlíků vyskládejte vedle sebe do menšího pekáče s pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů.

4. Pečeme

Po opětovném vykynutí rohlíky pomašlujte vodou a dejte je péct asi na 20 minut do předehřáté trouby, do které si na dno položte litinový hrnec s vodou. Vznikající pára zapříčiní, že rohlíky nebudou vysušené. Po upečení je ještě teplé zakryjte asi na 2 minuty utěrkou, aby se trochu zapařily a poté je dejte úplně zchladnout na drátěnou mřížku. Zbylé rohlíky můžete zamrazit.

5. Párky - a co dalšího?

Kvalitní párky (nejlépe farmářské) opečte ze všech stran na grilu. Opečené je vložte do podélně rozkrojeného rohlíku. Zbytek náplně hot dogu je na vás (zvlášť když přijde na množství ingrediencí). Ale připravili jsme pro vás tři delikátní tipy, které najdete v dalších krocích.

6. Řecký hot dog

Řecký hot dog obsahuje kromě poctivého párečku ještě sýr feta a kvalitní černé olivy. Doplňte je několika šťavnatými cherry rajčátky, zaházejte rukolou a vše zakápněte olivovým olejem. Středomořská delikatesa je na světě.

7. Britský hot dog

Žádné správné britské jídlo se neobejde bez křupavé slaniny osmažené na pánvi. Přidáme ji k párečku, posypeme nastrouhaným čedarem, nakrájenými kousky rajčat a případně zakápneme kečupem. Dobrou chuť!

8. Mexický hot dog

K tomuto hot dogu budeme potřebovat poctivé guacamole. Jednoduše v kutru nebo tyčovým mixérem zralé avokádo, olivový olej, šťáva z ½ limetky, 3 cherry rajčata, hrst čerstvého koriandru, malý stroužek česneku, pepř a sůl. Guacamole máte hotové. Teď několik lžic přidejte k párku, přihoďte hrst čerstvého koriandru, pár nakrájených cherry rajčátek a zakápněte zakysanou smetanou.

Nakupte potřebné ingredience

Polohrubá mouka (0.25 g)

Hladká mouka (0.25 g)

Vejce (2 ks)

Máslo (100 g)

Cukr krupice (1 lžíce)

Droždí (0.75 g)

Sůl (0.003 g)

Slanina (30 g)

Sýr čedar (30 g)

Rajčata (30 g)

Kečup (0.05 lžíce)

Sýr feta (0.16 g)

Černé olivy (30 g)

Cherry rajčata (30 g)

Rukola (30 g)

Olivový olej (1 lžíce)

Zralé avokádo (1 ks)

Olivový olej (0.05 lžíce)

Limetka (1 ks)

Cherry rajčata (6 ks)

Stroužek česneku (1 ks)

Pepř (0.2 ks)

Koriandr (6 lžíce)

Zakysaná smetana (1 lžíce)

Farmářské párky (12 ks)