Hadi z kynutého těsta opékaní na klacku

Hadi z kynutého těsta opékaní na klacku

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Hladká mouka
0.3 ks Droždí
1 lžička Cukr krupice
50 g Olivový olej
1 lžička Sůl
0.5 lžička Granulovaná sušená cibule

Postup přípravy

1. Hravá příloha k pečeným špekáčkům

Děti milují opékání špekáčků, tak proč si podobně neopéct i přílohu? Máme pro vás tip na hravé hady z nadýchaného kynutého těsta, které je radost opékat, a ještě větší radost přikusovat u prvního letošního ohýnku. Inspirujte se, je to jednoduché!

2. Umícháme směs na těsto

Nejprve metličkou rozmíchejte droždí s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. K ní přidejte hladkou mouku, olivový olej, 150 ml vlažné vody, sůl a sušenou cibuli.

3. Vypracujeme těsto

Hnětením v robotu vypracujte hladké nelepivé těsto. To rozdělte na osm dílů, vytvarujte bochánky a ty nechte pod utěrkou kynout asi 60 minut.

4. Připravíme klacky

Připravte si čerstvé klacky nejedovatého stromu nebo keře (např. vrbové). Nemusíte je loupat z kůry.

5. Tvarujeme a pečeme

Po hodině kynutí z každé části těsta vytvarujte hada, kterého namotejte na klacek, aby špičku překrývalo těsto. Opékejte je nad ohněm dozlatova. Upečené je můžete pomazat česnekovým olivovým olejem.

6. Servírujeme

Opatrně je sundejte z klacku a pokud k nim chcete opravdu šťavnatou pochoutku, inspirujte se v našem receptu na pečené špekáčky se zeleninou.

7. Více inspirace, slev a výhod v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihláste do klubu Benjamínek už dnes.

 

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (400 g)

Droždí (0.3 ks)

Cukr krupice (1lžička)

Olivový olej (50 g)

Sůl (1lžička)

Granulovaná sušená cibule (0.5lžička)