Do hodinky
1 porce
Děti milují opékání špekáčků, tak proč si podobně neopéct i přílohu? Máme pro vás tip na hravé hady z nadýchaného kynutého těsta, které je radost opékat, a ještě větší radost přikusovat u prvního letošního ohýnku. Inspirujte se, je to jednoduché!
Nejprve metličkou rozmíchejte droždí s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. K ní přidejte hladkou mouku, olivový olej, 150 ml vlažné vody, sůl a sušenou cibuli.
Hnětením v robotu vypracujte hladké nelepivé těsto. To rozdělte na osm dílů, vytvarujte bochánky a ty nechte pod utěrkou kynout asi 60 minut.
Připravte si čerstvé klacky nejedovatého stromu nebo keře (např. vrbové). Nemusíte je loupat z kůry.
Po hodině kynutí z každé části těsta vytvarujte hada, kterého namotejte na klacek, aby špičku překrývalo těsto. Opékejte je nad ohněm dozlatova. Upečené je můžete pomazat česnekovým olivovým olejem.
Opatrně je sundejte z klacku a pokud k nim chcete opravdu šťavnatou pochoutku, inspirujte se v našem receptu na pečené špekáčky se zeleninou.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihláste do klubu Benjamínek už dnes.