0
K pokladně

Frankovka a segedínský guláš

Frankovka a segedínský guláš

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Vepřová plec nebo kýta pokrájená na kostky
2 lžíce Sádlo
3 ks Cibule
3 stroužky Česnek
2 lžíce Hladká mouka
1 balení Kysané bílé zelí
4 lžíce Sladká mletá paprika
4 ks Bobkové listy
1 lžička Mletý kmín
1 litr Hovězí vývar
150 ml Smetana ke šlehání
1 lžíce Zakysaná smetana
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou.

2. Krok

Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte moukou a osolte. Ještě pár minut restujte a přidejte papriku.

3. Krok

Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a duste cca půl hodiny.

4. Krok

Přidejte vymačkané zelí a přilijte zbylý vývar. Duste cca hodinu.

5. Krok

Vmíchejte smetanu pro zjemnění a nechte provařit. Následně osolte a opepřete.

6. Krok

Podávejte s houskovým knedlíkem nebo oblíbeným pečivem.

7. Zdroj

Recepty byly použity z webu akademiekvality.cz

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová plec nebo kýta pokrájená na kostky (500 g)

Sádlo (2 lžíce)

Cibule (3 ks)

Česnek (3 stroužky)

Hladká mouka (2 lžíce)

Kysané bílé zelí (1balení)

Sladká mletá paprika (4 lžíce)

Bobkové listy (4 ks)

Mletý kmín (1lžička)

Hovězí vývar (1litr)

Smetana ke šlehání (150 ml)

Zakysaná smetana (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)