Do hodinky
1 porce
Začneme s přípravou těsta. Z másla, cukru, mouky a soli vytvoříme v robotu či ručně drobenku. Poté přidáme 5 lžic ledové vody a vypracujeme hladké a jen lehce lepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme odpočinout do lednice.
Mezi tím si připravíme náplň. K dýňovému pyré přidáme smetanu, prošlehaná vajíčka, cukr, škrob a koření se špetkou soli. Mícháme, dokud se vše nespojí. Předehřejeme troubu na 180.
Těsto z lednice přesuneme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme ho na tenké kolo lehce větší než naše forma. Poté do ní těsto opatrně přesuneme, uhladíme a okraje lehce stlačíme dolů, aby byly všude stejně vysoké. Nyní do těsta nalijeme náplň a přesuneme do trouby.
Pečeme 50 až 60 minut, dokud nejsou okraje těsta hnědé a koláčová náplň je již pevná či se jen lehce klepe uprostřed. Necháme zcela vychladnout, poté přesuneme do lednice alespoň na dvě hodiny.