Do hodinky
1 porce
Začneme s přípravou těsta. Z másla, cukru, mouky a soli vytvoříme v robotu či ručně drobenku. Poté přidáme 5 lžic ledové vody a vypracujeme hladké a jen lehce lepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme odpočinout do lednice.
Mezi tím si připravíme náplň. K dýňovému pyré přidáme smetanu, prošlehaná vajíčka, cukr, škrob a koření se špetkou soli. Mícháme, dokud se vše nespojí. Předehřejeme troubu na 180.
Těsto z lednice přesuneme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme ho na tenké kolo lehce větší než naše forma. Poté do ní těsto opatrně přesuneme, uhladíme a okraje lehce stlačíme dolů, aby byly všude stejně vysoké. Nyní do těsta nalijeme náplň a přesuneme do trouby.
Pečeme 50 až 60 minut, dokud nejsou okraje těsta hnědé a koláčová náplň je již pevná či se jen lehce klepe uprostřed. Necháme zcela vychladnout, poté přesuneme do lednice alespoň na dvě hodiny.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.