0
K pokladně

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 ks Dýně Hokaido (cca 750g)
1 ks Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
100 g Diana Vlašská jádra 100 g
140 g Country Life Bio Kokos strouhaný 200 g
6 lžíce Franz Josef BIO Kokosový olej panenský 250 ml
0 ks Vejce z podestýlky M 6ks
200 g Galbani Mascarpone Santa Lucia čerstvý smetanový sýr 250g
200 g Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g
5 lžíce Country Life Bio sirup rýžový 350g
2 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
5 ml Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml

Postup přípravy

1. Potřebujeme dýňové pyré

Dýni opláchneme, rozkrojíme na 4 části, odstraníme semínka, potřeme olivovým olejem, pečeme do měkka při 180 °C asi 40 minut. Poté vydlabeme a rozmixujeme dužinu.

2. A taky korpus

Ořechy a kokos postupně rozmixujeme na konzistenci mouky. Vložíme do velké mísy a společně s kokosovým olejem vypracujeme těsto. Vyložíme jím dortovou formu (vyloženou pečícím papírem), pečeme 10 minut na 160 °C. Poté korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

3. Zbývá už jen náplň

1 hrnek připraveného dýňového pyré, vejce, mascarpone, smetanu, sirup, skořici, muškátový oříšek a vanilkovou esenci vyšleháme a nalijeme na vychladlý korpus. Pečeme na 160 °C 40 minut. Necháme v pokojové teplotě vychladnout. Před servírování vložíme cheesecake na pár hodin do lednice.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně Hokaido (cca 750g) (0 ks)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (1 ks)

Diana Vlašská jádra 100 g (100 g)

Country Life Bio Kokos strouhaný 200 g (140 g)

Franz Josef BIO Kokosový olej panenský 250 ml (6 lžíce)

Vejce z podestýlky M 6ks (0 ks)

Galbani Mascarpone Santa Lucia čerstvý smetanový sýr 250g (200 g)

Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g (200 g)

Country Life Bio sirup rýžový 350g (5 lžíce)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (2 g)

Kotányi Muškátový ořech mletý 18g (2 g)

Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml (5 ml)