Do dvou hodin
1 porce
Dýni opláchneme, rozkrojíme na 4 části, odstraníme semínka, potřeme olivovým olejem, pečeme do měkka při 180 °C asi 40 minut. Poté vydlabeme a rozmixujeme dužinu.
Ořechy a kokos postupně rozmixujeme na konzistenci mouky. Vložíme do velké mísy a společně s kokosovým olejem vypracujeme těsto. Vyložíme jím dortovou formu (vyloženou pečícím papírem), pečeme 10 minut na 160 °C. Poté korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
1 hrnek připraveného dýňového pyré, vejce, mascarpone, smetanu, sirup, skořici, muškátový oříšek a vanilkovou esenci vyšleháme a nalijeme na vychladlý korpus. Pečeme na 160 °C 40 minut. Necháme v pokojové teplotě vychladnout. Před servírování vložíme cheesecake na pár hodin do lednice.