Časově náročný
1 porce
Očištěná žebra osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme ve velkém kastrolu. Teplotu sporáku, nastavíme na střední výkon. Do rozpáleného oleje vložíme žebírka a důkladně opečeme ze všech stran.
Poté, přidáme oloupané cibule překrojené napůl, nové koření, skořici, badyán, zázvor, chilli papričky a nakonec plochou stranou nože mírně rozmáčknuté stroužky česneku. Krátce orestujeme a zalijeme pivem. Přivedeme k varu, zalijeme vývarem a kastrol zakryjeme poklicí
Vložíme do trouby a vaříme, dokud maso nezměkne, asi 1,5 hodiny dle kvality masa. Teplotu trouby nastavíme tak, aby tekutina jen mírně probublávala, zhruba na 95 °C. Poté žebra vyjmeme a necháme vychladnout.
Studená žebra dle potřeby a chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Grilujeme na obou stranách až do hnědé a křupavé kůrky, asi 2 až 3 minuty.