Do dvou hodin
1 porce
Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažte dozlatova.
Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem. Dále do hrnce přilijte trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provařte asi 5 minut.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Hrnec přiklopte poklicí a dejte ho do trouby asi na hodinu péct. Asi po 45 minutách do hrnce přidejte nakrájené švestky a dopékejte už odkryté. Dančí na víně servírujte s bramborovým pyré.