Chilli con carne s žitnými plackami

Chilli con carne s žitnými plackami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce Olivový olej
1 ks Červená cibule
2 stroužky Česnek
1 lžička Chilli
1 lžíce Paprika sladká mletá
1 lžíce Mletý římský kmín
500 g Mleté hovězí maso
150 g Kukuřice v nálevu
300 ml Vývar
400 g Pasírovaná rajčata
1 lžička Rajčatový protlak
1 lžička Majoránka
400 g Tmavé fazole
1 ks Červená paprika
1 lžička Sůl
0.5 lžička Pepř
1 lžíce Cukr
2 ks Kostičky čokolády
350 g Žitná mouka
1 lžička Prášek do pečiva
350 g Jogurt

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si připravte zeleninu. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Papriku zbavte jadřinců a nakrájejte ji na malé kousky. Nakonec oloupejte česnek a nakrájejte ho taktéž najemno.

2. Krok

Na pánvi rozpalte lžíci oleje a vhoďte cibuli. Opečte ji do zlatova. Přisypte česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut, dokud se vůně nepromísí.

3. Krok

Ztlumte plamen a osmahněte maso. Vařečkou se ho snažte rozdělit na co nejmenší kousky. Restujte asi 5 minut, a nakonec přilijte vývar, pasírovaná rajčata, majoránku, sůl a pepř. Na závěr přidejte rajčatový protlak a důkladně promíchejte.

4. Krok

Přiveďte směs k varu a nechte asi 20 minut probublávat na mírném plameni. Občas směs zamíchejte a zkontrolujte, jestli se omáčka moc neodpařila. Správně podušené chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté.

5. Krok

Nakonec přidejte fazole. Povařte ještě 10 minut. Pokud bude omáčka moc hustá, tak přidejte trošku vody. Na závěr přijde čokoláda, což je tajný tip, který pokrm promění ve skutečnou specialitu. Potom odklopte pokličku a vydržte 10 minut, ať se chutě propojí.

6. Krok

Mezitím si připravte žitné placky. V míse smíchejte mouku s pečícím práškem a jogurtem a vypracujte lepivé těsto. To postupně rozdělujte na tenké placky, které obalte v mouce a opečte na sucho na pánvi z každé strany asi 4 minuty. Můžete podávat!

Nakupte potřebné ingredience

Olivový olej (1 lžíce)

Červená cibule (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Chilli (1lžička)

Paprika sladká mletá (1 lžíce)

Mletý římský kmín (1 lžíce)

Mleté hovězí maso (500 g)

Kukuřice v nálevu (150 g)

Vývar (300 ml)

Pasírovaná rajčata (400 g)

Rajčatový protlak (1lžička)

Majoránka (1lžička)

Tmavé fazole (400 g)

Červená paprika (1 ks)

Sůl (1lžička)

Pepř (0.5lžička)

Cukr (1 lžíce)

Kostičky čokolády (2 ks)

Žitná mouka (350 g)

Prášek do pečiva (1lžička)

Jogurt (350 g)