Do hodinky
1 porce
Nejprve si připravte zeleninu. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Papriku zbavte jadřinců a nakrájejte ji na malé kousky. Nakonec oloupejte česnek a nakrájejte ho taktéž najemno.
Na pánvi rozpalte lžíci oleje a vhoďte cibuli. Opečte ji do zlatova. Přisypte česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut, dokud se vůně nepromísí.
Ztlumte plamen a osmahněte maso. Vařečkou se ho snažte rozdělit na co nejmenší kousky. Restujte asi 5 minut, a nakonec přilijte vývar, pasírovaná rajčata, majoránku, sůl a pepř. Na závěr přidejte rajčatový protlak a důkladně promíchejte.
Přiveďte směs k varu a nechte asi 20 minut probublávat na mírném plameni. Občas směs zamíchejte a zkontrolujte, jestli se omáčka moc neodpařila. Správně podušené chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté.
Nakonec přidejte fazole. Povařte ještě 10 minut. Pokud bude omáčka moc hustá, tak přidejte trošku vody. Na závěr přijde čokoláda, což je tajný tip, který pokrm promění ve skutečnou specialitu. Potom odklopte pokličku a vydržte 10 minut, ať se chutě propojí.
Mezitím si připravte žitné placky. V míse smíchejte mouku s pečícím práškem a jogurtem a vypracujte lepivé těsto. To postupně rozdělujte na tenké placky, které obalte v mouce a opečte na sucho na pánvi z každé strany asi 4 minuty. Můžete podávat!