Do hodinky
1 porce
V malé mističce si smíchejte koření na maso. Maso nakrájejte na 3cm kostky a ty rovnou přesuňte do misky spolu řeckým jogurtem, 2 lžícemi směsi koření, česnekem a citrónovou šťávou. Osolte a pečlivě promíchejte. Naložené maso umístěte do lednice alespoň na 2 hodiny.
V mixéru nebo food procesoru si rozmixujte všechny ingredience na zelené tahini a 100 ml vody. Vznikne vám skvělá bylinková zálivka.
Rozpalte si gril min. na 230°C. Mezitím si nakrájejte cuketu a okurku na plátky. Cuketu potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Na rozpálený gril pokládejte kousky masa a plátky cukety. Grilujte cca 5 minut z každé strany. Maso i zeleninu přesuňte stranou na talíř. Kousky masa rozpulte. Tortilly dejte na 1 minutku zahřát na gril.
Na teplou tortillu rozmístěte listy salátu, kousky masa, cuketu, plátky okurky, nakládanou cibulku a na závěr bohatě pokapejte tahini zálivkou.