Burger s trhaným vepřovým masem

Burger s trhaným vepřovým masem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 x 150 g Trhané vepřové maso
15 ml Slunečnicový olej
30 ml Kečup
20 ml Rajský protlak
1 stroužky Česnek
1 ks Chilli
1 lžíce Jablečný ocet
1 lžíce Sójová omáčka
1 lžíce Dijonská hořčice
1 ks Avokádo
1 ks Limetka
1 x 150 g Ledový salát
1 ks Houska

Postup přípravy

1. Připravíme si omáčku

V hlubší pánvi na středním plameni rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájený stroužek česneku a chilli, kečup, rajský protlak, jablečný ocet, dijonskou hořčici a sójovou omáčku.

2. Přidáme maso

Jakmile začne omáčka probublávat, tak stáhneme plamen a přidáme trhané vepřové maso. Vaříme asi 10 minut. Podle chuti dosolte, či dopepřete, ale myslete na to, že už je maso v základu dochucené.

3. Můžeme servírovat

Avokádo nakrájíme na kousky, promícháme s limetkovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Případně můžeme vidličkou avokádo s limetkovou šťávou rozmačkat. Salát nakrájíme na plátky. Hamburgerovou housku rozpůlíme, vnitřní část nahřejeme na grilu, nebo nasucho na pánvi. Plníme připraveným avokádem, trhaným masem a salátem.

Nakupte potřebné ingredience

Trhané vepřové maso (1x 150 g)

Slunečnicový olej (15 ml)

Kečup (30 ml)

Rajský protlak (20 ml)

Česnek (1 stroužky)

Chilli (1 ks)

Jablečný ocet (1 lžíce)

Sójová omáčka (1 lžíce)

Dijonská hořčice (1 lžíce)

Avokádo (1 ks)

Limetka (1 ks)

Ledový salát (1x 150 g)

Houska (1 ks)