0
K pokladně

Bulgurový Kibbeh

Bulgurový Kibbeh

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 g Bulgur
2 ks Lilek
2 stroužky Česnek
5 g Chilli koření
5 g Solamyl
1 ks Cibule
1 g Nové koření
1 x Petrželka
1 x Koriandr
5 lžic Slunečnicový olej na smažení
1 g Sůl

Postup přípravy

1.

Bulgur dáme do mísy, zalijeme studenou vodou a namočíme na 20 minut. Lilky omyjeme, očistíme a pokrájíme nahrubo, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Přidáme chilli koření.

2.

Bulgur slijeme přes jemné síto, necháme okapat a dáme do mísy. Očistíme zeleninu rozmixujeme a přidáme k bulguru. Solamyl rozmícháme s trochou vody a přidáme k bulguru. Cibuli oloupeme, nasekáme, okořeníme a mírně osolíme. Směs dobře prohněteme rukama, vytvarujeme malé bochánky a trochu je přitlačíme.

3.

V pánvi rozehřejeme olej a kibbeh při střední teplotě dozlatova opečeme. Vyjmeme a tuk necháme okapat na papírové utěrce. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme, Kibbeh podáváme posypaný petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Bulgur (1 g)

Lilek (2 ks)

Česnek (2 stroužky)

Chilli koření (5 g)

Solamyl (5 g)

Cibule (1 ks)

Nové koření (1 g)

Petrželka (1x)

Koriandr (1x)

Slunečnicový olej na smažení (5lžic)

Sůl (1 g)