0
K pokladně

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Authentic Vepřová zmasilá žebra uzená
700 g Brambory
250 g Hrubá mouka
1 ks Vejce
1 špetka Sůl
1 ks Cibule
3 lžíce Olej
1 balení Špenát (k podávání)
1 balení Kysané zelí (k podávání)

Postup přípravy

1. Krok

Uzená žebra nebo třeba uzenou krkovici dejte vařit do vody přibližně na jednu hodinu. Pak maso ze žeber oberte a nakrájejte najemno.

2. Krok

Vychladlé předem uvařené brambory ve slupce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte do nich celé vejce a hrubou mouku. Vytvořte těsto, které až na poslední chvíli osolte.

3. Krok

Těsto si rozdělte na cca 12 dílů, z každého vytvořte placičku a naplňte ji uzeným masem. Rukama zabalte a vytvořte knedlík.

4. Krok

Dejte je vařit do velkého hrnce s osolenou vodou na cca 8 minut.

5. Krok

Cibulku nakrájejte najemno nebo na měsíčky a orestujte ji zvolna dozlatova na rozpáleném oleji v pánvi.

6. Krok

Hotové knedlíky servírujte s dušeným kysaným zelím nebo smetanovým špenátem, vše přelité zlatou cibulkou.

Nakupte potřebné ingredience

Authentic Vepřová zmasilá žebra uzená (250 g)

Brambory (700 g)

Hrubá mouka (250 g)

Vejce (1 ks)

Sůl (1špetka)

Cibule (1 ks)

Olej (3 lžíce)

Špenát (k podávání) (1balení)

Kysané zelí (k podávání) (1balení)