Do dvou hodin
1 porce
Uzená žebra nebo třeba uzenou krkovici dejte vařit do vody přibližně na jednu hodinu. Pak maso ze žeber oberte a nakrájejte najemno.
Vychladlé předem uvařené brambory ve slupce oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte do nich celé vejce a hrubou mouku. Vytvořte těsto, které až na poslední chvíli osolte.
Těsto si rozdělte na cca 12 dílů, z každého vytvořte placičku a naplňte ji uzeným masem. Rukama zabalte a vytvořte knedlík.
Dejte je vařit do velkého hrnce s osolenou vodou na cca 8 minut.
Cibulku nakrájejte najemno nebo na měsíčky a orestujte ji zvolna dozlatova na rozpáleném oleji v pánvi.
Hotové knedlíky servírujte s dušeným kysaným zelím nebo smetanovým špenátem, vše přelité zlatou cibulkou.