Bramboráčky na sádle, čerstvé křenové zelí, smažená cibulka

Bramboráčky na sádle, čerstvé křenové zelí, smažená cibulka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

700 g Brambory
4 stroužky Česnek
200 g Sádlo
2 ks Vejce
100 ml Mléko
120 g Hladká mouka
1 ks Hlávka bílého zelí
300 g Cibule žlutá
100 g Křen čerstvý
0.1 litr Ocet vinný bílý
50 g Cukr krystal
1 lžíce Majoránka
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř mletý

Postup přípravy

1. Krok

Jednu třetinu oloupaných brambor nastrouháme na hrubém struhadle. Zbylé dvě třetiny brambor nastrouháme najemno. Z brambor důkladně vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, 120 g hladké mouky, majoránku, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme sádlo a jednotlivé bramboráky smažíme do zlatova.

2. Krok

Bílé hlávkové zelí očistíme a nakrájíme najemno. Zelí promícháme s nastrouhaným křenem, 50 g nakrájené cibule, octem, solí, pepřem, cukrem a necháme odležet.

3. Krok

Zbylou oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, obalíme ve zbytku hladké mouky a usmažíme na sádle do zlatova.  

4. Tip

Slupky z brambor je škoda vyhazovat. Po důkladném umytí a zbavení nečistot je můžeme usmažit na oleji a máme bramborové lupínky. Pokud volíme zdravější variantu, připravíme lupínky v troubě. Po osmažení či upečení lupínky osolíme a okořeníme dle chuti.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (700 g)

Česnek (4 stroužky)

Sádlo (200 g)

Vejce (2 ks)

Mléko (100 ml)

Hladká mouka (120 g)

Hlávka bílého zelí (1 ks)

Cibule žlutá (300 g)

Křen čerstvý (100 g)

Ocet vinný bílý (0.1litr)

Cukr krystal (50 g)

Majoránka (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Pepř mletý (1špetka)