Ingredience
Nakoupit ingredience
400 g
Vepřový bůček
3 stroužky
Česnek
2 cm
Zázvor
1 ks
Šalotka
1 ks
Citrónová tráva
1 hrst
Koriandrové stonky
2 lžíce
Sojová omáčka
0.5 lžíce
Rybí omáčka
1 lžíce
Med
1 lžíce
Sezamový olej
1 lžíce
Rýžový ocet
3 lžíce
Voda
0.3 lžíce
Drcené chilli
2 lžíce
Protlak
2 ks
Jarní cibulka
1 balení
Uvařená rýže (k servírování)
1 ks
Ledový salát (k servírování)
1 balení
Kešu ořechy (k servírování)
1 balení
Koriandr (k servírování)
Postup přípravy
1. Krok
Vepřový bůček dejte na hodinu nebo dvě do mrazáku. Jakmile ztuhne, bude se vám s ním pracovat lépe. Pokud ovšem máte hodně ostrý nůž, můžete to zkusit i bez tohoto kroku. Bůček je potřeba nakrájet na velmi tenké plátky.
2. Krok
Česnek se zázvorem zbavte slupky a nastrouhejte do mísy. Šalotku, citronovou trávu a stonky koriandru nakrájejte na drobno a vložte do mísy. Všechny ostatní ingredience kromě jarní cibulky odměřte a přidejte do mísy. Dobře promíchejte a vepřové maso do omáčky dejte marinovat. Nechte minimálně hodinu odležet v lednici.
3. Krok
Na pánvi rozehřejte lžíci oleje. Vepřový bůček na vysokém plameni opečte. Za stálého míchání i s se vší omáčkou vařte cca 8 minut.
4. Krok
Jarní cibulku nakrájejte kompletně celou a po uvaření bůčku přidejte k masu a stáhněte z plamene. Dobře promíchejte.
5. Krok
Bůček podávejte ideálně s rýží na plátku ledového salátu a zasypte nasekanými kešu ořechy a koriandrem.
6. TIP!
Vepřový bůček rozdělte na dvě půlky a opékejte na pánvi samostatně do hněda. Stačí tomu cca 3 minuty a bůček je dostatečně opečený. Dostanete do jídla více chuti. Po opečení obou várek je vraťte na pánev i s omáčkou a vařte do měkka.