0
K pokladně

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Vepřová krkovice
9 g Mořská sůl
3 větviček Rozmarýn
0.1 ml Velkopopovický Kozel 11°
125 ml Olivový olej
4 stroužky Česnek
5 ks Celý černý pepř
1 lžíce Hořčice
2 ks Bobkový list

Postup přípravy

1. Umícháme marinádu

Základ marinády vytvoříme z hořčice a z olivového oleje. Obě suroviny dáme do misky a pořádně je promícháme metličkou. Česnek nakrájíme nadrobno a přidáme do misky spolu s lehce nadrceným pepřem, nasekanou větvičkou rozmarýnu a bobkovým listem. Nakonec celou směs zalijeme pivem a promícháme.

2. Jak marinovat?

Plátek krkovice položíme na prkýnko a po obvodě ho svážeme kuchyňským provázkem. Maso pak bude při grilování lépe držet tvar. Konce provázků ustřihneme, aby nezačaly na grilu hořet. Krkovici ponoříme do připravené marinády a necháme ji několik hodin odpočívat - ideálně přes noc. Zhruba po 12 hodinách ji vyjmeme a zbylou marinádu osušíme papírovými ubrousky, aby nekapala do ohně a neškvařila se.

3. Šup s tím na gril!

Krkovici rovnoměrně posolíme a položíme na rozpálený gril. Pro extra chuť můžeme na plátky rozložit zbylé snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany asi 6 minut dle výšky masa. Po sundání z roštu necháme maso pár minut odpočinout, aby nám po krájení nevytekla všechna šťáva.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová krkovice (200 g)

Mořská sůl (9 g)

Rozmarýn (3větviček)

Velkopopovický Kozel 11° (0.1 ml)

Olivový olej (125 ml)

Česnek (4 stroužky)

Celý černý pepř (5 ks)

Hořčice (1 lžíce)

Bobkový list (2 ks)