Časově náročný
1 porce
Základ marinády vytvoříme z hořčice a z olivového oleje. Obě suroviny dáme do misky a pořádně je promícháme metličkou. Česnek nakrájíme nadrobno a přidáme do misky spolu s lehce nadrceným pepřem, nasekanou větvičkou rozmarýnu a bobkovým listem. Nakonec celou směs zalijeme pivem a promícháme.
Plátek krkovice položíme na prkýnko a po obvodě ho svážeme kuchyňským provázkem. Maso pak bude při grilování lépe držet tvar. Konce provázků ustřihneme, aby nezačaly na grilu hořet. Krkovici ponoříme do připravené marinády a necháme ji několik hodin odpočívat - ideálně přes noc. Zhruba po 12 hodinách ji vyjmeme a zbylou marinádu osušíme papírovými ubrousky, aby nekapala do ohně a neškvařila se.
Krkovici rovnoměrně posolíme a položíme na rozpálený gril. Pro extra chuť můžeme na plátky rozložit zbylé snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany asi 6 minut dle výšky masa. Po sundání z roštu necháme maso pár minut odpočinout, aby nám po krájení nevytekla všechna šťáva.