0
K pokladně

Nakládaná cuketa

Nakládaná cuketa

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Mladé cukety
1 ks Cibule
0.04 lžíce Sůl
500 ml Jablečný ocet
0.44 g Cukr krupice
6 g Kurkuma
20 g Hrubozrnná hořčice

Postup přípravy

1.

Cuketu nechte ve slupce. Důkladně ji omyjte a nakrájejte na hrubší plátky.

2.

Následně ve větší nádobě smíchejte nakrájenou cuketu, cibuli a 500 ml studené vody. Přimíchejte sůl a nechte hodinu stát.

3.

Mezitím smíchejte v hrnci všechny ostatní ingredience a za občasného míchání vařte, dokud se cukr nerozpustí (2–3 min). Poté směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

4.

Nejprve osušte cukety a cibuli s pomocí papírových utěrek, pak k nim vmíchejte vychladlou octovou směs. Výslednou směsici rozlijte do sterilizovaných sklenic. Zelenina by měla být pokrytá, takže pokud je potřeba, dolijte sklenice vodou. Následně je dejte odležet do lednice minimálně na dva dny.

Nakupte potřebné ingredience

Mladé cukety (500 g)

Cibule (1 ks)

Sůl (0.04 lžíce)

Jablečný ocet (500 ml)

Cukr krupice (0.44 g)

Kurkuma (6 g)

Hrubozrnná hořčice (20 g)