Zeleninové lasagně

Zeleninové lasagně

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Rozpalte troubu

Troubu rozpalte na 180 °C a zapékací mísu vymažte olivovým olejem.

2. Lilek se musí nechat "vypotit"

Lilek nakrájejte asi na 1 cm tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte cca 5-10 minut “vypotit”. 

3. Připravte si zeleninu a můžete restovat

Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte větší pánev se dvěma lžícemi olivového oleje a orestujte cibuli a česnek do sklovata.

Pomocí papírové kuchyňské utěrky setřete přebytečnou vodu z obou stran lilku a nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak cuketu a vše přidejte na pánev k cibuli a česneku. Osolte, opepřete a restujte cca 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.

4. Přidejte rajčatové pyré a omáčka je hovotá

Olivy překrojte na menší kousky a společně s rajčatovým pyré a nahrubo nasekanými bylinkami přidejte do pánve. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl, pepř a třtinový cukr. Odstavte pánev z plotny.

5. Vrstvíme lagagně

Dno vymazané zapékací mísy vyložte čerstvými lasagnemi a na ně pak dejte vrstvu zeleninové směsi a zasypte na kousky nakrájenou mozzarellou. Toto opakujte dokud nebude zapékací mísa plná. Končit byste měli zeleninovou směsí a tu pak bohatě zasypte nastrouhaným parmazánem.

6. A šup s nimi do trouby

Vložte do trouby a pečte 25 minut. Na vrchu lasagní by se měla vytvořit zlatavá krusta.

Tip:

Pokud budete stejně jako my používat čerstvé těstoviny na přípravu lasagní, ušetříte tak čas při pečení. U sušených těstovin se doba pečení protáhne na 50 minut.

Ingredience

1 ks lilek
1 ks cibule
3 stroužky česnek
2 ks cuketa
200 g zelené olivy bez pecky
450 g mozzarella
50 g strouhaný parmazán
1 hrst čerstvá bazalka