Zeleninové lasagně

Zeleninové lasagně

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

330 g čerstvé lasagne Authentic
1 ks lilek
1 ks cibule
3 stroužky česnek
2 ks cuketa
200 g zelené olivy bez pecky
700 g pyré z pečených rajčat
450 g mozzarella
50 g strouhaný parmazán
1 hrst čerstvá bazalka
4 lžíce olivový olej (sůl, pepř, třtinový cukr k dochucení omáčky)

Postup přípravy

1. Rozpalte troubu

Troubu rozpalte na 180 °C a zapékací mísu vymažte olivovým olejem.

2. Lilek se musí nechat "vypotit"

Lilek nakrájejte asi na 1 cm tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte cca 5-10 minut “vypotit”. 

3. Připravte si zeleninu a můžete restovat

Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte větší pánev se dvěma lžícemi olivového oleje a orestujte cibuli a česnek do sklovata.

Pomocí papírové kuchyňské utěrky setřete přebytečnou vodu z obou stran lilku a nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak cuketu a vše přidejte na pánev k cibuli a česneku. Osolte, opepřete a restujte cca 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.

4. Přidejte rajčatové pyré a omáčka je hovotá

Olivy překrojte na menší kousky a společně s rajčatovým pyré a nahrubo nasekanými bylinkami přidejte do pánve. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl, pepř a třtinový cukr. Odstavte pánev z plotny.

5. Vrstvíme lagagně

Dno vymazané zapékací mísy vyložte čerstvými lasagnemi a na ně pak dejte vrstvu zeleninové směsi a zasypte na kousky nakrájenou mozzarellou. Toto opakujte dokud nebude zapékací mísa plná. Končit byste měli zeleninovou směsí a tu pak bohatě zasypte nastrouhaným parmazánem.

6. A šup s nimi do trouby

Vložte do trouby a pečte 25 minut. Na vrchu lasagní by se měla vytvořit zlatavá krusta.

Tip:

Pokud budete stejně jako my používat čerstvé těstoviny na přípravu lasagní, ušetříte tak čas při pečení. U sušených těstovin se doba pečení protáhne na 50 minut.

Nakupte potřebné ingredience

čerstvé lasagne Authentic (330 g)

lilek (1 ks)

cibule (1 ks)

česnek (3 stroužky)

cuketa (2 ks)

zelené olivy bez pecky (200 g)

pyré z pečených rajčat (700 g)

mozzarella (450 g)

strouhaný parmazán (50 g)

čerstvá bazalka (1hrst)

olivový olej (sůl, pepř, třtinový cukr k dochucení omáčky) (4 lžíce)