Do hodinky
1 porce
Troubu rozpalte na 180 °C a zapékací mísu vymažte olivovým olejem.
Lilek nakrájejte asi na 1 cm tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte cca 5-10 minut “vypotit”.
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte větší pánev se dvěma lžícemi olivového oleje a orestujte cibuli a česnek do sklovata.
Pomocí papírové kuchyňské utěrky setřete přebytečnou vodu z obou stran lilku a nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak cuketu a vše přidejte na pánev k cibuli a česneku. Osolte, opepřete a restujte cca 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.
Olivy překrojte na menší kousky a společně s rajčatovým pyré a nahrubo nasekanými bylinkami přidejte do pánve. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl, pepř a třtinový cukr. Odstavte pánev z plotny.
Dno vymazané zapékací mísy vyložte čerstvými lasagnemi a na ně pak dejte vrstvu zeleninové směsi a zasypte na kousky nakrájenou mozzarellou. Toto opakujte dokud nebude zapékací mísa plná. Končit byste měli zeleninovou směsí a tu pak bohatě zasypte nastrouhaným parmazánem.
Vložte do trouby a pečte 25 minut. Na vrchu lasagní by se měla vytvořit zlatavá krusta.
Tip:
Pokud budete stejně jako my používat čerstvé těstoviny na přípravu lasagní, ušetříte tak čas při pečení. U sušených těstovin se doba pečení protáhne na 50 minut.