Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Vážení zákazníci, opět u nás můžete platit kartou u řidiče, nákup vám vyneseme do patra a vybereme zpět vratné obaly. Stále NENÍ MOŽNÉ platit v HOTOVOSTI.
Nevíte, co dnes uvařit? Vyzkoušejte naše báječné polévky nebo si objednejte hotová jídla pro celou rodinu zde.

Žampionová pomazánka

Žampionová pomazánka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Mandle opečeme

Předehřejeme si troubu na 170°C. Plech si vyložíme papírem. Na něj rozprostřeme 60 g loupaných mandlí a dáme do trouby cca na 6-7 minut. V půlce času mandle obrátíme. Mandle lehce zhnědnou.

2. Na pánvi restujeme

Připravíme si velkou pánev. Nakrájíme si nadrobno 1 červenou cibuli. Tu orestujeme na 1 lžíci ghee másla. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme 3 stroužky rozdrceného česneku, 1/4 lžičky soli a špetku čerstvě namletého pepře. Restujeme ještě další 2-4 minutky, dokud není zelenina krásně měkká. Hotovou cibuli s česnekem přendáme do mističky stranou.

3. Přihodíme žampióny

Na stejnou pánev přidáme další 3 lžíce ghee másla a na nich orestujeme rozčtvrcené žampióny. Restujeme cca 4 minuty. Žampióny už by měly po okrajích lehce hnědnout. Nyní přidáme 1/2 lžičky soli a špetku čerstvě namletého pepře. Restujeme následně ještě 1 minutu. Žampióny by neměly syrové, ale zároveň příliš měkké. Na závěr přidáme orestovanou cibulku s česnekem, promícháme, aby se chutě propojily. Nyní přidáme 1 lžíci červeného vína, opět zamícháme a necháme absorbovat tekutinu. Přesuneme z plotýnky stranou a necháme vychladnout.

4. Mandle rozmixujeme

Ve food procesoru si rozmixujeme nahrubo opražené mandle.

5. Vznikne nám krémový dresink

Na malé pánvi si rozpustíme na mírném ohni 2 lžíce másla, k němu přimícháme 1 lžíci balsamica a ½ lžíce jablečného octu. Mícháním připravíme krémový dresink, který rovnou přilijeme do food procesoru/mixéru spolu s orestovanými žampiony a zeleninou.

6. Mixujeme dle chuti

Na závěr přidáme ještě malinkou špetku kajenského pepře a strouhaného muškátového oříšku. Pomazánku mixujeme úplně dohladka nebo pouze krátce nahrubo. Každá varianta chutná jinak.

Ingredience

60 g Diana Mandle loupané 100 g
1 ks Cibule červená (cca 250g)
ks
3 stroužky Česnek (cca 80g)
ks
350 g Žampióny krémové vanička 200g
3 lžíce Tatra Farmářské máslo 200g
ks
1 lžíce Modena Torrione Balsamico ocet 0.5l
ks

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo