Do dvou hodin
1 porce
Smícháme mletou kávu, sladkou papriku, kardamom, mletý římský kmín, sůl a pepř. V této směsi obalíme 4 plátky kotlet. Maso dáme do uzavíratelné plastové krabičky a dáme do lednice na 3 hodiny odpočívat.
Sezamová semínka na sucho opražíme na pánvi, až začnou trošku zlátnout, přesypeme je na mělký talíř.
Nakrájenou a semínek zbavenou dýni hokaido dáme vařit do osolené vody. Až změkne, vodu slijeme, ale trochu si jí necháme, budeme jí potřebovat na přípravu pyré. K dýni přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Nyní dýni tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré, pokud by bylo příliš husté, naředíme jej vývarem z dýně.
Maso obalíme v opražených seznamových semínkách a dáme na pánev s rozpáleným olejem na mírný plamen smažit z obou stran asi 7 minut, aby se maso příliš nevysušilo.
Kotlety servírujeme s dýňovým pyré.