0
K pokladně

Vepřové kotlety v kávě s dýňovým pyré

Vepřové kotlety v kávě s dýňovým pyré

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 lžíce Mletá káva 227g
4 g J.C. Horn Paprika sladká mletá 20g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
0 ks Dýně Hokaido (cca 750g)
1 ks Slunečnicový olej
50 g České máslo
4 g Kardamom
4 g Mořská sůl
1 g Kmín římský
1 lžíce Sezamové semínko
4 plátky Vepřová kotleta

Postup přípravy

1. Nejprve kořenící směs

Smícháme mletou kávu, sladkou papriku, kardamom, mletý římský kmín, sůl a pepř. V této směsi obalíme 4 plátky kotlet. Maso dáme do uzavíratelné plastové krabičky a dáme do lednice na 3 hodiny odpočívat.

2. Poté semínka

Sezamová semínka na sucho opražíme na pánvi, až začnou trošku zlátnout, přesypeme je na mělký talíř.

3. Teď vaříme dýni

Nakrájenou a semínek zbavenou dýni hokaido dáme vařit do osolené vody. Až změkne, vodu slijeme, ale trochu si jí necháme, budeme jí potřebovat na přípravu pyré. K dýni přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Nyní dýni tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré, pokud by bylo příliš husté, naředíme jej vývarem z dýně.

4. A je čas na maso

Maso obalíme v opražených seznamových semínkách a dáme na pánev s rozpáleným olejem na mírný plamen smažit z obou stran asi 7 minut, aby se maso příliš nevysušilo.

5. Šup na talíř

Kotlety servírujeme s dýňovým pyré.

Nakupte potřebné ingredience

Mletá káva 227g (0 lžíce)

J.C. Horn Paprika sladká mletá 20g (4 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)

Dýně Hokaido (cca 750g) (0 ks)

Slunečnicový olej (1 ks)

České máslo (50 g)

Kardamom (4 g)

Mořská sůl (4 g)

Kmín římský (1 g)

Sezamové semínko (1 lžíce)

Vepřová kotleta (4plátky)