Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou

Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Vepřové jazyky (cca 1,5kg)
2 ks Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g)
3 ks J.C. Horn Bobkový list 4g
5 g Drana Jalovec celý 20g
10 ks Kotányi Nové koření celé 15g
5 ks Kotányi Pepř černý celý 20g
1 ks Česká produkce - Mrkev volná (cca 200g)
1 ks Česká produkce - Petržel s natí svazek (cca 220g)
200 g Česká produkce - Celer s natí (cca 400g)
250 ml Meggle Smetana na vaření 10% tuku 500ml
100 g Delicias Kapary v bílém vinném octu 100g
5 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
50 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
2 lžíce Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg

Postup přípravy

1. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci

Nejdříve si dáme vařit omyté vepřové jazyky. Do vody s oloupanou celou kořenovou zeleninou dáme jazyky, jednu celou cibuli, jalovec, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Maso vaříme do změknutí - ideální je použít tlakový hrnec.

2. Krájíme na menší kousky

Když jsou jazyky měkké, přendáme je do mísy se studenou vodou a následně je oloupeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

3. Nyní je čas na omáčku

V jiném hrnci si na lžíci másla orestujeme najemno nasekanou cibuli, až začne zlátnou zarestujeme do ní hladkou mouku, vznikne jíška, kterou postupně zaléváme scezeným vývarem z jazyků, až do ideální konzistence omáčky. Provaříme ji asi 10 minut a pak do ní nalijeme smetanu, také ji provaříme a nakonec přidáme kapary s trochou nálevu. Omáčku dosolíme dle chuti a vrátíme do ní nakrájené jazyky.

4. Je libo rýži nebo knedlíky?

Servírujte třeba s rýží, ale i jsou skvělé i s kynutými knedlíky.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřové jazyky (cca 1,5kg) (3 ks)

Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g) (2 ks)

J.C. Horn Bobkový list 4g (3 ks)

Drana Jalovec celý 20g (5 g)

Kotányi Nové koření celé 15g (10 ks)

Kotányi Pepř černý celý 20g (5 ks)

Česká produkce - Mrkev volná (cca 200g) (1 ks)

Česká produkce - Petržel s natí svazek (cca 220g) (1 ks)

Česká produkce - Celer s natí (cca 400g) (200 g)

Meggle Smetana na vaření 10% tuku 500ml (250 ml)

Delicias Kapary v bílém vinném octu 100g (100 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (5 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (50 g)

Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg (2 lžíce)