Vepřová krkovice na gril marinovaná v zakysané smetaně

Vepřová krkovice na gril marinovaná v zakysané smetaně

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

530 g Vepřová krkovice bez kosti
190 g Zakysaná smetana
0.5 lžička Sušená cibule
1 stroužek Česnek
1 špetka Pepř
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Připravíme si marinádu

Nejprve si připravte marinádu ze zakysané smetany, pepře, česneku a sušené cibule. Můžete ale použít i jinou bylinku či koření, které máte rádi. 

2. Marinujeme

Silnější plátky vepřové krkovice vložte do marinády a nechte v lednici odpočívat cca 10 hodin. Enzymy v zakysané smetaně nebo bílém jogurtu zapříčiní, že maso dokonale zkřehne. Je třeba ho marinovat cca 10 hodin a dále už při grilování marinádou maso nepotírat.

3. Osolíme a grilujeme

Vepřové steaky nyní osolte a grilujte na rozpáleném roštu z obou stran cca 5 minut. Vepřové maso je třeba dokonale propéct, ale nevysušit.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová krkovice bez kosti (530 g)

Zakysaná smetana (190 g)

Sušená cibule (0.5lžička)

Česnek (1 stroužek)

Pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)