Poznejte příběh naší privátní značky Authentic. Garantujeme prvotřídní kvalitu za férovou cenu. Kompletní nabídku najdete ZDE. rozbalit

Trhanec s jablky v karamelu

Trhanec s jablky v karamelu

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Budeme šlehat

Ve velké míse smícháme mouku, špetku soli a kůru z ½ citrónu. Žloutky vyšleháme s třtinovým cukrem a přidáme k mouce spolu s mlékem a vanilkovým extraktem. Vše spolu dobře promícháme. Bílky vyšleháme a přidáme k těstu. Díky bílkům, bude trhanec pěkně nadýchaný.

2. Smažit

Na větší pánvi rozpustíme máslo a vlijeme do ní těsto. Přiklopíme pokličkou a na středním plameni necháme přibližně 5 - 7 minut, dokud nebude možné těsto otočit. Pak ho opečeme i z druhé strany.

3. Uděláme karamel

Na zvláštní pánvi rozpustíme třtinový cukr a vytvoříme si karamel. Jablko zbavíme jádřince a spolu s oříšky přidáme ke karamelu. Přidáme brandy, skořici a všechno spolu promícháme. Podle potřeby přidáme trošku vody.

4. A necháme si chutnat

Hotové těsto natrháme a přidáme k jablku s karamelem a promícháme. Podáváme na talíř a zasypeme moučkovým cukrem.

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo