Do hodinky
1 porce
Filet z tresky zbavte kůže, omyjte a osušte. Tresku rozdělte na 3 porce. Papilotu si připravíte z pečicího papíru, ze kterého si odstřihnete 3 kusy přibližného tvaru čtverce. Doprostřed každého čtverce nasypte 1/3 z na kolečka nakrájeného pórku, 2 na plátky nakrájených žampionů, 2 celá cherry rajčata a trošku nasekané jarní cibulky. Zeleninu zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete. Na zeleninu položte jeden filet z tresky a opět osolte, opepřete, pokapejte troškou citrónové šťávy a nakonec přidejte i 1 celé kolečko citrónu. Strany papíru složte k sobě a vytvořte balíček, který zavažte potravinářským provázkem. Balíčky pokládejte na středně rozpálený gril a pečte asi 15-20 minut. Hotovou tresku podávejte přímo v papilotě - díky tomuto způsobu přípravy zůstane ryba šťavnatá. Podávejte s čerstvým pečivem a salátem z červeného zelí a řepy.
Zelí opláchněte a nastrouhejte nahrubo. Poté k zelí nastrouhejte i předvařenou červenou řepu - také nahrubo. Zvlášť si připravte zálivku smícháním jablečného octa, oleje, cukru, soli a pepře. Zálivkou přelijte směs zeleniny a důkladně promíchejte.