0
K pokladně

Treska v  papilotě se zelným salátem s  červenou řepou

Treska v  papilotě se zelným salátem s  červenou řepou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

450 g Treska
9 ks Cherry rajčata
1 ks Pórek
6 ks Žampióny
1 ks Jarní cibulka
1 ks Šťáva z citrónu
10 ml Olivový olej
5 g Sůl
5 g Pepř
300 g Červené zelí
200 g Předvařená červená řepa
2 lžíce Jablečný ocet
1 lžíce Olivový olej
1 lžíce Cukr

Postup přípravy

1. Postup na tresku

Filet z tresky zbavte kůže, omyjte a osušte. Tresku rozdělte na 3 porce. Papilotu si připravíte z pečicího papíru, ze kterého si odstřihnete 3 kusy přibližného tvaru čtverce. Doprostřed každého čtverce nasypte 1/3 z na kolečka nakrájeného pórku, 2 na plátky nakrájených žampionů, 2 celá cherry rajčata a trošku nasekané jarní cibulky. Zeleninu zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete. Na zeleninu položte jeden filet z tresky a opět osolte, opepřete, pokapejte troškou citrónové šťávy a nakonec přidejte i 1 celé kolečko citrónu. Strany papíru složte k sobě a vytvořte balíček, který zavažte potravinářským provázkem. Balíčky pokládejte na středně rozpálený gril a pečte asi 15-20 minut. Hotovou tresku podávejte přímo v papilotě - díky tomuto způsobu přípravy zůstane ryba šťavnatá. Podávejte s čerstvým pečivem a salátem z červeného zelí a řepy.

2. Postup na salát

Zelí opláchněte a nastrouhejte nahrubo. Poté k zelí nastrouhejte i předvařenou červenou řepu - také nahrubo. Zvlášť si připravte zálivku smícháním jablečného octa, oleje, cukru, soli a pepře. Zálivkou přelijte směs zeleniny a důkladně promíchejte.

Nakupte potřebné ingredience

Treska (450 g)

Cherry rajčata (9 ks)

Pórek (1 ks)

Žampióny (6 ks)

Jarní cibulka (1 ks)

Šťáva z citrónu (1 ks)

Olivový olej (10 ml)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Červené zelí (300 g)

Předvařená červená řepa (200 g)

Jablečný ocet (2 lžíce)

Olivový olej (1 lžíce)

Cukr (1 lžíce)