Špagety cacio e pepe

Špagety cacio e pepe

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Čerstvé spaghetti Authentic
50 g Pecorino
40 g Parmezán
50 g Máslo
0.5 lžička Pepř
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Krok

Vodu na těstoviny řádně osolíme a přivedeme k varu. Vložíme čerstvé těstoviny a vaříme 2 minuty.

2. Krok

Mezi tím, co se těstoviny vaří, si z vroucí těstovinové vody odebereme 150 g, budeme ji potřebovat posléze na omáčku. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, poté přidáme čerstvě pomletý pepř a necháme minutu zpěnit.

3. Krok

Nyní do pánve přilijeme vodu z těstovin a přivedeme k varu. Jakmile se voda vaří, přidáme těstoviny a zbylé máslo a minutu povaříme.

4. Krok

Nakonec snížíme teplotu na minimum a vmícháme postupně oba druhy sýrů. Měla by se nám vytvořit krémová hustá omáčka. Dle potřeby ještě dopepříme a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Čerstvé spaghetti Authentic (250 g)

Pecorino (50 g)

Parmezán (40 g)

Máslo (50 g)

Pepř (0.5lžička)

Sůl (1špetka)