Do hodinky
1 porce
Telecí kýtu očistěte od blan a nakrájete na 150 gr plátky přes vlákna. Lehce naklepejte, osolte, opepřete a přidejte plátky prosciutta a šalvěje tak, aby pokrývaly většinu telecího plátku. Připravené maso poprašte moukou a oklepejte.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě do měkka, a ještě horké oloupejte. Rozmačkejte je a přidejte najemno nasekanou cibuli, kapary, petržel a okurky. Ochuťte červeným vinným octem, solí, pepřem a hezkou dávkou olivového oleje. Vše smíchejte dohromady.
Plátek telecího masa s prosciuttem opečte zprudka na oleji z obou stran, nejprve však stranu s prosciuttem. V momentě, kdy jsou již obě strany křupavé, dejte maso z pánve. Přidejte trochu vína, nechte ze dvou třetin odvařit. Přidejte pár lžic vývaru, opět zredukujte, a nakonec vmíchejte do tekutiny studené máslo. Vraťte telecí plátky prohřát do omáčky a přilijte i šťávu, kterou maso mezitím pustilo.