Telecí saltimbocca a středomořský bramborový salát

Telecí saltimbocca a středomořský bramborový salát

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Telecí kýta
200 g Prosciutto di parma
20 g Čerstvá šalvěj
50 g Mouka na poprášení masa
80 g Máslo
2 dcl Suché bílé víno
1 balení Olivový olej
1 balení Zeleninový/kuřecí/telecí vývar
1 balení Červený vinný ocet
6 ks Brambory typu C
1 ks Červená cibule
1 hrst Hladkolistá petržel
1 lžíce Kapary
2 ks Nakládané okurky
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 balení Coca-Cola Multipack
1 balení Párátka

Postup přípravy

1. Krok

Telecí kýtu očistěte od blan a nakrájete na 150 gr plátky přes vlákna. Lehce naklepejte, osolte, opepřete a přidejte plátky prosciutta a šalvěje tak, aby pokrývaly většinu telecího plátku. Připravené maso poprašte moukou a oklepejte.

2. Krok

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě do měkka, a ještě horké oloupejte. Rozmačkejte je a přidejte najemno nasekanou cibuli, kapary, petržel a okurky. Ochuťte červeným vinným octem, solí, pepřem a hezkou dávkou olivového oleje. Vše smíchejte dohromady.

3. Krok

Plátek telecího masa s prosciuttem opečte zprudka na oleji z obou stran, nejprve však stranu s prosciuttem. V momentě, kdy jsou již obě strany křupavé, dejte maso z pánve. Přidejte trochu vína, nechte ze dvou třetin odvařit. Přidejte pár lžic vývaru, opět zredukujte, a nakonec vmíchejte do tekutiny studené máslo. Vraťte telecí plátky prohřát do omáčky a přilijte i šťávu, kterou maso mezitím pustilo.

Nakupte potřebné ingredience

Telecí kýta (500 g)

Prosciutto di parma (200 g)

Čerstvá šalvěj (20 g)

Mouka na poprášení masa (50 g)

Máslo (80 g)

Suché bílé víno (2dcl)

Olivový olej (1balení)

Zeleninový/kuřecí/telecí vývar (1balení)

Červený vinný ocet (1balení)

Brambory typu C (6 ks)

Červená cibule (1 ks)

Hladkolistá petržel (1hrst)

Kapary (1 lžíce)

Nakládané okurky (2 ks)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Coca-Cola Multipack (1balení)

Párátka (1balení)